kynomaxies_01.jpg

Συνελήφθησαν 17 άτομα – Τέσσερις είχαν έρθει από τα Σκόπια για να πάρουν μέρος – Πώς γίνεται η εκπαίδευση – Ποια είναι τα τρόπαια >>>

 

Στη σύλληψη 17 ατόμων που συμμετείχαν σε κυνομαχίες προχώρησαν χθες, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, μέλη του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.
Οι συλληφθέντες είναι 13 Έλληνες και τέσσερις Σκοπιανοί, ηλικίας 21 έως 55 ετών.

Η κυνομαχία είχε “στηθεί” σε έναν σταύλο 25χρονης ( η οποία κατάφερε να διαφύγει) έξω από την Κατερίνη. Το κύκλωμα διέθετε το χώρο και οι παραβρισκόμενοι τα σκυλιά. Τα είχαν εκπαιδεύσει έτσι ώστε να σταματούν να παλεύουν μόνον όταν σκότωναν τον αντίπαλο…

Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί, ήδη είχε εξελιχθεί ένας αγώνας κι ένα από τα σκυλιά ήταν νεκρό… Οργανωτές και ιδιοκτήτες σκύλων παρακολουθούσαν τον δεύτερο αγώνα, που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Στους αγώνες έπαιρναν μέρος οκτώ σκυλιά. Θα γινόταν αγώνες νοκ- άουτ, μετά από κλήρωση, με σύστημα χιαστί, και θα αναδεικνυόταν ο νικητής, που θα έπαιρνε όλα τα χρήματα. Από την αστυνομία δεν έχει γίνει γνωστό το έπαθλο του τρόμου… Συνήθως, πάντως, το έπαθλο γι αυτούς τους αγώνες είναι από 5.000 – 10.000 ευρώ τον αγώνα.

Από την αστυνομική έρευνα στο σημείο και σε τρία οχήματα εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν επτά σκύλοι, εκ των οποίων ένας νεκρός. Οι σκύλοι παραδόθηκαν σε κτηνίατρο του δήμου Κατερίνης για περίθαλψη και διενέργεια εξετάσεων.

Η ιδιοκτήτρια του χώρου και ο 41 ετών ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, εντός του οποίου εντοπίστηκε ένας σκύλος, αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για την προστασία των ζώων. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Οι ιδιοκτήτες των σκύλων για κυνομαχίες φέρονται απάνθρωπα στα ζώα τους – κι ας λένε ότι τα αγαπούν. Τους κόβουν αυτιά και ουρές, για να περιορίσουν τα σημεία όπου ο αντίπαλος σκύλος μπορεί να δαγκώσει και να καταφέρει καίριο χτύπημα. Πριν τον αγώνα τα κρατούν νηστικά, για να ορμούν με μεγαλύτερο μίσος. Τα εκτρέφουν στην ύπαιθρο, απομονωμένα, ακινητοποιημένα με χοντρές αλυσίδες, για να τα κάνουν άγρια κι επιθετικά. Για να γίνουν ακόμη πιο επιθετικά, τα ταϊζουν ωμό κρέας και, πριν τον αγώνα, τα κρατούν για ώρες μέσα στα πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, έτσι ώστε να αγχώνονται μέσα στο σκοτάδι και να επιτίθενται με το που θα βρεθούν στο φως…