Πρόταση για τη δημιουργία έδρας Αραβικών Σπουδών στο ΑΠΘ  - Τι ειπώθηκε στη συνάντηση πρύτανη του ΑΠΘ και ακολούθου της Πρεσβείας της Αιγύπτου

>>>

 

Τις δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Πανεπιστήμιο και τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, συζήτησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος με το Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Αιγύπτου, Διευθυντή του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας, δρ Χεσεάμ Νταρουίς, σε συνάντηση που είχαν στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Ο δρ Χεσεάμ Νταρουίς, κατέθεσε στον Πρύτανη του ΑΠΘ, πρόταση για δημιουργία έδρας Αραβικών Σπουδών στο ΑΠΘ και αντίστοιχα έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας.

Η πρόταση αυτή, συμπίπτει χρονικά, με την ανακοίνωση του Πρύτανη, ότι το ΑΠΘ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επανίδρυση έδρας Εβραϊκών Σπουδών, η λειτουργία της οποίας είχε διακοπεί από τη δικτατορία του Μεταξά.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το ενδεχόμενο, να διοργανωθούν από κοινού εκδηλώσεις, με αφορμή το έτος Καβάφη, όπως έχει οριστεί το 2013, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του Αλεξανδρινού ποιητή.