Τι είπε και τι παραδέχτηκε στη σύντομη ομιλία της στην ενημερωτική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η αντιπρόεδρός της – Τι… κρασί πίνει και ποια φωτογραφία της έδειξε ο Μπουτάρης >>>

 

Στα ελληνικά άρχισε την ομιλία της η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βίβιαν Ρέντινγκ, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της ΔΕΘ.

Η κ. Ρέντινγκ μίλησε σε εκδήλωση με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παραδέχτηκε πως «κάτι πάει στραβά εδώ», όταν παρέθεσε τους αριθμούς έρευνας που αφορούσε το πόσοι Έλληνες αισθάνονται Ευρωπαίοι, η οποία έδειχνε φθίνουσα πορεία.

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως «πρέπει να σταματήσουμε για διαφορετική Ανατολή και Δύση» και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει «να ακούσει τους πολίτες της», γι αυτό και άνοιξε μια τέτοια εκστρατεία. Όπως είπε, η φωνή ενός κομματιού της Ευρώπης, πρέπει να γίνει φωνή όλης της Ευρώπης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ακόμη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και οι ευρωβουλευτές Χρυσούλα Παλιαδέλη, Ιωάννης Τσουκαλάς και Θεόδωρος Σκυλακάκης. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε πολίτες, που είχαν στείλει τα ερωτήματά τους διαδικτυακά.

Τα κρασιά της αντιπροέδρου κι η φωτογραφία του δημάρχου

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ, βρίσκονταν από το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Το μεσημέρι συναντήθηκε, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Συζήτησαν θέματα που αφορούν τις μειονότητες, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στους μετανάστες και στην Παιδεία.

Η κ. Ρέντινγκ εξέφρασε τη χαρά της για την ανάληψη, από τη Θεσσαλονίκη, της διοργάνωσης της Ευρωπαίκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014 και πρόσθεσε πως θα ήταν καλό νέοι να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και αντίστοιχα Έλληνες να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να μοιραστούν εμπειρίες.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να επιδεικνύει τις φωτογραφίες που έχει με τα εγγόνια του και την κ. Ρέντινγκ να παραδέχεται ότι στην κάβα της φιγουράρουν πολλά κρασιά του οινοποιείου Μπουτάρη…