Διαμαρτυρία περίπου 150 ανθρώπων, για την Κύπρο – Έφθασαν ως το Γερμανικό Προξενείο, χωρίς παρατράγουδα, οι διαδηλωτές – Στην εξέδρα ο Ψωμιάδης, κάτω από αυτήν ο … Γρέγος! >>>

 

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη. Μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, παρέλασαν αντιπροσωπευτικά τμήματα με εθνικές ενδυμασίες, σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων σε αμαξίδια με Ερυθροσταυρίτισσες, Μακεδονομάχων και στρατιωτικά τμήματα.

Με τη λήξη της παρέλασης, περίπου 100 διαδηλωτές, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και Κύπριοι φοιτητές, διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα και σηκώνοντας πανό, υπέρ της Κύπρου. Αγανακτισμένοι πολίτες, μέλη της «Σπίθα» και άλλοι, που βρίσκονταν στο Λευκό Πύργο, κινήθηκαν προς το σημείο της παρέλασης, όπου ενώθηκαν με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και διαμαρτυρήθηκαν κοντά στο Γερμανικό Προξενείο.

Άλλη ομάδα, περίπου 20 ατόμων, φώναξε συνθήματα εναντίον τους.

Ένα από τα… ευτράπελα της παρέλασης ήταν και αυτό που συνέβη με τη βάρκα των ναυτοπροσκόπων: Το κατάρτι της “κόλλησε” στην πεζογέφυρα του “Μακεδονία Παλάς” και χρειάστηκε να… ξηλωθεί για να περάσει από κάτω.

Στην παρέλαση, στην εξέδρα των επισήμων ανέβηκε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης! Μάλιστα, ο έκπτωτος περιφερειάρχης βρέθηκε δίπλα στους επισήμους και στην Δοξολογία, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας. Μάλιστα, κινήθηκε από τους πρώτους για να πάρει αντίδωρο από το χέρι του μητροπολίτη Άνθιμου.

Αντίθετα, δεν εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης –ούτε στην παρέλαση, ούτε στη Δοξολογία. Τον εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κώστας Ζέρβας.

Στην εξέδρα δεν ανέβηκε (το επέλεξε ο ίδιος) ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος. Όπως ανέφερε, το ίδιο έπραξαν όλοι οι  βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι παρέστησαν σε εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.


Οι φωτογραφίες είναι από το thestival.gr και το seleo.gr