ensaliva_01.jpg
Ο Ενσαλίβα ζητάει μέσω facebook, ο Κατίδης να μην χάσει το συμβόλαιό του, για το λάθος που έκανε. >>>

Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα, μαύρος ποδοσφαιριστής της Καβάλας με διαβατήριο Καναδά, ζητά, μέσω του λογαριασμού του στο Φέισμπουκ, να μη χάσει ο Κατίδης το συμβόλαιό του! Μάλιστα ζητά να τον σωφρονίσουμε κι όχι να τον ανασκολοπίσουμε…

Τονίζει, ότι το να του σταματήσεις την καριέρα, δεν βγαίνεις νικητής, στην μάχη κατά του ρατσισμού, ο Κατδίδης πρέπει να μάθει το λάθος του και όχι να τεθεί στο περιθώριο της άγνοιας.

Αρχικά, ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας, που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΑΕΚ από το 2007 ως το 2010, τόνισε στην σελίδα του στο Facebook:

«Ειλικρινά πιστεύω ότι το παιδί δεν πρέπει να χάσει το συμβόλαιο του. Αν πραγματικά έχει τατουάζ με χιπ-χοπ στίχους πάνω του, τότε είναι ξεκάθαρα εύκολα επηρεασμένος. Το να του σταματήσεις την καριέρα δεν θα κάνει την μάχη εναντίον του ρατσισμού καλύτερη ή πιο εύκολη, από το να κάνει τον αμαθή να πιστεύει ότι χρειάζεται να δουλέψει στην σιωπή παρά να μιλήσει. Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι, μάθετε στον άνθρωπο πώς να το αλλάξει, μην το κρύβεται. Ο Χριστός υπογράμμισε ότι όλοι μια φορά είμαστε αμαρτωλοί. Αυτό θα έπρεπε να τους πει κάτι».

Και δήλωσε στην συνέχεια:

«Επίσης «όποιος δεν είναι αμαρτωλός να ρίξει την πρώτη πέτρα!». Βασικά είναι φτηνό να τελειώσεις έτσι σκληρά ένα 20χρονο παιδί για αυτό που είχε διδαχθεί να πιστεύει, από κάποιους ανθρώπους που είναι στην άγνοια και την εξαπλώνουν σε όλο τον κόσμο σαν τον καρκίνο. Ειλικρινά πιστεύω ότι το παιδί πρέπει να πάρει κάποια βοήθεια και να τον διαφωτίσουν από το να τον βάλουν σε μια γωνία με περισσότερη άγνοια, προσωπικά, η εκπαίδευση καθορίζει το δικό σας/μας μέλλον».

ensaliva_02.jpg
Το περίεργο, πάντως, είναι, ότι μόλις πέρσι ο Ενσανίβα έγραφε στο λογαριασμό του σε γκρίκλις και… άπταιστα αγγλικά: «Gia Sou Aekara... We meet again! ;)», είχε γράψει το Νοέμβριο του 2012 πριν το ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ. Είναι εμφανές ότι ο ποδοσφαιριστής με το καναδέζικο διαβατήριο έχει κάνει τεράστιες προόδους στα ελληνικά του…