Ο ιστορικός κύκλος κλήρωσε στην μαρτυρική Κύπρο να σηκώσει το βάρος Τιμής.
Είναι εμφανές πλέον ότι δεν πρόκειται για συμπτωματικές ενέργειες, κακές συγκυρίες, ή απλοϊκούς σχεδιασμούς, αλλά για αποικιοκρατικό σχέδιο αλλοίωσης λαών, ή και αφανισμό εθνών - κρατών με βαθειά ιστορία.

Πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας οικονομικών πτωμάτων, ώστε να καμφθεί κάθε αντίσταση ή αντίδραση προκειμένου να υπάρχει έξωθεν απόλυτος έλεγχος και κατ’ επέκταση ολοσχερής κατάργηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Μετά την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα ο Δαυίδ της Ευρώπης κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον υπερφίαλο Γολιάθ αποδεικνύοντας πως η ιστορία δεν βάφτηκε με αίμα τυχαία.

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πιο ενωμένη από ποτέ, στέκεται μαζί με τους αδελφούς μας Κυπρίους, απέναντι στον οικονομικό πόλεμο υποδούλωσης των εθνών - κρατών της Ευρώπης. Μετά το ΟΧΙ του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου έρχεται και δεύτερο για να τιμήσει την ιστορία και τον Ελληνισμό. Καλά θα κάνουν οι εγχώριοι υπάλληλοι, εκπροσωπούμενοι από τον Πρωθυπουργό της Ανάπτυξης και τον «ναι σε όλα» Στουρνάρα, που παριστάνουν ότι κυβερνούν αυτόν τον τόπο, να ακολουθήσουν έστω και τώρα το παράδειγμα των αδελφών μας, που αποδεικνύουν πως έχουν μεγαλύτερο το φρόνημα του Ελληνικού Έθνους.