Σίριαλ οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που αναχωρεί από την Αθήνα χωρίς να έχει καταλήξει σε συμφωνία με την κυβέρνηση. «Είμαστε πολύ κοντά» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου μετέβησαν οι τροϊκανοί. >>>

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, επιτεύχθηκε «σημαντική πρόοδος σε όλα τα θέματα» που χωρίζουν ακόμα την ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές. 

Αν και όπως είπε, «απομένουν μονάχα τεχνικά ζητήματα προκειμένου να διευθετηθούν οι εναπομένουσες εκκρεμότητες», απέφυγε να διευκρινίσει ποια μέτωπα παραμένουν ανοιχτά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς επιμένουν για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και για παράταση κατά ένα έτος (2013) του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 

Συμπληρωματικά, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Τετάρτη, έκρινε κατά πλειοψηφία «συνταγματικό» το χαράτσι της ΔΕΗ, ανοίγοντας, παράλληλα, το δρόμο για διατήρηση του μέτρου. 

Σε ό,τι αφορά την τύχη της δόσης Μαρτίου προς την Ελλάδα, ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Γ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για την εκταμίευσή της». 

Όπως αποσαφήνισε ο κ. Στουρνάρας, οι δύο πλευρές είναι «πολύ κοντά» ενώ απομένουν μονάχα «τεχνικά ζητήματα» προκειμένου να διευθετηθούν οι εναπομένουσες εκκρεμότητες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια «μέτωπα» παραμένουν ανοιχτά. 

Οι επαφές για το κλείσιμο όλων των ανοικτών ζητημάτων θα συνεχιστούν τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, όταν επιστρέψουν στην Αθήνα οι απεσταλμένοι των δανειστών. 

Μέχρι τότε η ελληνική κυβέρνηση θα επικεντρωθεί σε πρώτη φάση στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες.