Από ελληνικές τράπεζες θα εξαγοραστούν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής Τράπεζας και της Λαϊκής στην Ελλάδα.
Με μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αθανασιάδη συμφωνήθηκε η εξαγορά των κυπριακών τραπεζών από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα ελληνικά υποκαταστήματα της «Ελληνικής Τράπεζα» και της «Λαϊκής» φέρεται να εξαγοράζονται από την Πειραιώς και το προβάδισμα μέχρι στιγμής για την απόκτηση της «Τράπεζας Κύπρου» έχει η Alpha Bank.
Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει πως: "Αρχίζει άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου", ενώ προσθέτει πως με αυτό τον τρόπο θωρακίζεται το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα. 
Υπάρχει πληροφόρηση πως στις 15.30 θα συνεδριάσει Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να συζητηθεί η αποξένωση των ελληνικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών, και από ποιες ελληνικές τράπεζες θα εξαγορασθούν.
Κάτι τέτοιο επιβεβαίωνε νωρίτερα ανακοίνωση της Κυπριακής προεδρίας, που ανέφερε πως τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα αποξενώνονται από την Κύπρο.
Παράλληλα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς την Ελλάδα για την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στον Κυπριακό λαό.