Ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν καταναλώθηκε κρέας με DNA αλόγου – Με καταγγελίες δημοτικού συμβούλου άρχισε η ιστορία - Για λαϊκίστικες κορώνες και αντιπολιτευτικούς στόχους κάνει λόγο στην απάντησή του ο δήμος >>>

 

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την ύπαρξη κρέατος με DNA αλόγου στα συσσίτια του δήμου Θεσσαλονίκης, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Εύαγγελος Μαδεμλής. Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στην εισαγγελέα ποινικής Δίωξης, Ευαγγελία, Καρανίκα.

Η εισαγγελική παρέμβαση σημειώθηκε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονίας και καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, Χρήστου Μάτη. Ο δήμος απάντησε πως είχε τη διαβεβαίωση της εταιρίας πως δε διατέθηκε τέτοιου είδους κρέας, αλλά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” επανήλθε, υπογραμμίζοντας πως δεν πήρε απάντηση από τον δήμο.

Με την εισαγγελική έρευνα ζητείται να διαπιστωθεί εάν όντως διατέθηκε τέτοιου είδους κρέας σε συσσίτια του δήμου.

Η απάντηση του δήμου

Για λαϊκίστικες κορώνες και αντιπολιτευτική κριτική μιλά, στην απάντησή του, ο δήμος Θεσσαλονίκης:

“Με λύπη πληροφορούμαστε μέσω δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ τη διάσταση που επιχειρεί να δώσει ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Οικολόγοι Πράσινοι» Χρήστος Μάτης στο θέμα των προϊόντων που διατίθενται μέσω των συσσιτίων του Δήμου. Επιδιώκοντας προσωπικούς αντιπολιτευτικούς στόχους που ξεπερνούν κάθε όριο, και χρησιμοποιώντας λαϊκίστικες κορόνες, ο κ. Μάτης προσπαθεί ματαίως να καταστήσει αναξιόπιστα τα συσσίτια και να δυναμιτίσει την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικά ομάδων, δημιουργώντας συγχρόνως ανασφάλεια στους συνδημότες μας σε τόσο δύσκολους καιρούς” αναφέρεται, επί λέξει, στη λιτή ανακοίνωση.