rizai_01.jpg
Θρίλερ με τον κακοποιό μέσα στις φυλακές Μαλανδρινού όπου βρίσκεται – Κρατά τέσσερις σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τον εισαγγελέα >>>

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις του Αλκέτ Ριζάι με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας. Ο βαρυποινίτης κρατά ομήρους από το Σάββατο το βράδυ τέσσερις σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Μαζί με δύο συνεργούς του και με την απειλή αυτοσχέδιων μαχαιριών ο Ριζάι ζητεί αυτοκίνητο για να αποδράσει.
Υπενθυμίζεται ότι ο αλβανικής υπηκοότητας κακοποιός είχε αποδράσει μαζί με το Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σε επιφυλακή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Ολα ξεκίνησαν το Σάββατο το βράδυ όταν ο Ριζάι, γνωστός από τις αποδράσεις του από τον Κορυδαλλό με τον Παλαιοκώστα, ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλούσε να ανατιναχθεί, αν δεν του έφερναν αυτοκίνητο για να διαφύγει από τις φυλακές.
Η κατάσταση περιγραφόταν σε τόσο οριακή κατάσταση που ο δικηγόρος του Ριζάι του απηύθυνε σε δραματικό τόνο έκκληση να δώσει τέλος στην ομηρεία: «Αλκέτ, σε παρακαλώ θερμα να δώσεις άμεσα τέλος στην ομηρεία αθώων ανθρώπων. Προστάτευσε τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και τη ζωή σου και τον εαυτό σου. Με λογική και ψυχραιμία παράδωσε τα όπλα και τα εκρηκτικά και τελείωσέ το. Σε παρακαλώ και σαν δικηγόρος σου και σαν φίλος σου μετά τα τόσα χρόνια της συνεργασίας μας και τις δίκες και τους αγώνες και τις αγωνίες που περάσαμε τόσο για εσένα όσο και για τη Σούλα. Στο ζητώ σαν χάρη... Σάκης» ανέφερε το μήνυμα που έστειλε στον Ριζάι ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου.


από το tanea.gr