EYATH_KTIRIO_KATALIPSI.jpg
“Ξεπουλάνε τα φιλέτα” δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παν. Τσαραμπουλίδης – Τι γίνεται με τον ΟΛΘ και τι με την ΕΒΖ >>>

 

Κοινό μέτωπο αγώνα εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων συγκροτούν οι εργαζόμενοι οκτώ φορεών κι επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης και το εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης τόνισαν ότι ξεκινούν δράσεις κατά του ξεπουλήματος κερδοφόρων εταιρειών, με κάθε νόμιμο μέσο. Παρόντες ήταν εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την ΕΥΑΘ, τη Βιομηχανία Ζάχαρης, την ΕΛΒΟ, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ , τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΠΕ.

Την άποψη ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις, αφού όπως διαπιστώνουμε, ξεπουλούν τα φιλέτα», εξέφρασε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο προέδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Έφερε το παράδειγμα του ΟΛΘ, που, όπως είπε, «πωλείται στην εξευτελιστική τιμή των 80 εκ. ευρώ, που είναι η χρηματιστηριακή του αξία, ενώ», όπως πρόσθεσε, «έχει λιμνάζοντα κεφάλαια πάνω από 90 εκ. ευρώ και μεγάλη κερδοφορία». Και τόνισε: «Αν κάποιος έλεγε να αγοράσει το λιμάνι για ένα δις ευρώ, κανείς δε θα έλεγε όχι»…

Υποστήριξε πως το ίδιο συμβαίνει και με την ΕΥΑΘ και υπογράμμισε ότι, ως ΕΚΘ, αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης επειδή έχουμε φθάσει στο σημείο από τα πέντε εργοστάσιά της να υπολειτουργούν τα τρία και να ΄χουμε χάσει την παραγωγή τεύτλων, με αποτέλεσμα να κάνουμε εισαγωγές από τη Γαλλία».