amfipoli_01.jpg
Για μοναδική αρχαιολογική ανακάλυψη κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας – Μέσα στην Άνοιξη οι αρχαιολόγοι “μπαίνουν” στον τύμβο >>>

 

“Βρισκόμαστε προ των πυλών μιας σημαντικής αρχαιολογικής ανακάλυψης στις ανασκαφές της Αμφίπολης Σερρών”. Αυτό τόνισε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

amfipoli_02.jpg
Οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης ήταν ένα από τα θέματα τα οποία συζήτησε ο κ. Τζιτζικώστας, στη συνάντηση που είχε, χθες, στην Αθήνα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Όπως είπε, ο κ. Παπούλιας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανασκαφή και υπογράμμισε πως, «βλέποντας το προαύλιο του τάφου που έχει ανακαλυφθεί στην περιοχή, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι σε αυτόν έχει ενταφιαστεί ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για την ιστορία της Μακεδονικής δυναστείας και της αρχαίας Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας η ανασκαφή θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην Άνοιξη και θα είναι, πια, γνωστός ο ιστορικός θησαυρός που κρύβει, στα σπλάχσνα της, η περιοχή.

amfipoli_tzavaras_tzitzikostas_03.jpg

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως, από τα θέματα τα οποία συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης –και ειδικά για το σωστά δομημένο κοινωνικό παντοπωλείο που θέλει να ιδρύσει η περιφέρεια και θα παρουσιάσει στο επόμενο χρονικό διάστημα. Συζητήθηκαν, ακόμη, η διαχείριση του ΕΣΠΑ και οι εξαγωγικές δυνατότητες της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και όλοι οι άξονες της αναπτυξιακής πολιτικής της Περιφέρειας.