metafora_mathiton_diamartyria_kozani_02.jpg
“Κούρεμα” 17% στις αποδοχές των λεωφορειούχων του 2009 και 2010 προτείνει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης – Το απόγευμα αποφασίζουν οι λεωφορειούχοι >>>

 

Προσπάθεια να βρουν συμβιβαστική λύση για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών καταβάλλουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Θέρμης και οι λεωφορειούχοι.

Για όγδοη ημέρα, 5.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης ανάμεσά τους και 1.000 μαθητές ειδικών σχολείων, δεν μπορούν να μεταβούν στα σχολεία τους, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών των τουριστικών λεωφορείων να τραβήξουν χειρόφρενο. Αίτημα των λεωφορειούχων η καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Προσπάθεια για συμβιβαστική λύση κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής, συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων, από τους οποίους και ζήτησε να δεχτούν μείωση των συμβάσεών τους κατά 17%, για τα έτη 2009 και 2010, χρήματα τα οποία, ακόμη, δεν έχουν εισπράξει. Οι λεωφορειούχοι θα αποφασίσουν επί της προτάσεως απόψε το απόγευμα.

Το πρόβλημα είναι οξύ κυρίως για τους δήμους Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης. Για το λόγο αυτό, μαθητές σχολείων της Θέρμης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την περιφέρεια.

ΟΙ γονείς τους, δηλώνουν ότι, πλέον, βρίσκονται σε απόγνωση. Χαρακτηρίζουν «χρόνιο» το πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών. Έτσι, ο αριθμός των παιδιών που απουσιάζουν από τα μαθήματα, ολοένα και αυξάνεται. Όπως είπαν γονείς, μαθητές που μένουν στην Περιστερά, αναγκάζονται να πηγαίνουν με ωτοστόπ στο σχολείο και να επιστρέφουν πάνω σε… καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων.

«Τα παιδιά δεν μεταφέρονται στα σχολεία, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η αιτία είναι η αναδρομική μείωση εκ μέρους του υπουργείου των εσόδων των λεωφορειούχων. Προσπαθούμε να βρούμε μια συμβιβαστική λύση, προτάθηκε μια από τον περιφερειάρχη και αναμένουμε εάν θα γίνει δεκτή και από τους οδηγούς», δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος.