vouli_2[3]

Διέκοψε τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της επιτροής, Χρ. Μαρκογιαννάκης – Για πραξικόπημα μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ >>>

 

Τη διακοπή της συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποφάσισε το μεσημέρι ο πρόεδρός της Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έπειτα από την έντονη αντιπαράθεση που είχε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την εξέταση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη.

Η έντονη αντιπαράθεση ξεκίνησε μέσα στην επιτροπή, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου διακόπηκε από τον κ. Μαρκογιαννάκη, καθώς- όπως τής είπε- είχε ξεπεράσει κατά πολύ το εικοσάλεπτο που έχει οριστεί για τον χρόνο ερωτήσεων του κάθε βουλευτή.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής έδωσε τον λόγο στον κ. Δρίτσα, ο οποίος αρνήθηκε να τον πάρει και τον κατηγόρησε για προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας.

Μέσα στην επιτροπή ακούστηκαν εκφράσεις όπως «δεν έχετε δικαίωμα να με προσβάλετε» και «είστε χυδαίος» από πλευράς της κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης την κατηγορούσε ότι ξεπέρασε τα όρια και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Καπελέρη.

Η ένταση δεν περιορίστηκε στην αίθουσα της Επιτροπής, αλλά μεταφέρθηκε και στους διαδρόμους της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο για σχεδιασμένο πραξικόπημα. «Είναι δολοπλόκοι» πρόσθεσε.

«Έλεος» ήταν το μόνο σχόλιο του κ. Μαρκογιαννάκη, βγαίνοντας από την επιτροπή. «Προσέξτε τι λέτε, γατί θα απολογηθείτε δημόσια, για υπόθαλψη και συγκάλυψη εγκληματία» αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Με τη διακοπή της συνεδρίασης ολοκληρώθηκε και η κατάθεση του κ. Καπελέρη, που είχε ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα επαναληφθούν οι εργασίες της Επιτροπής.