taiwan_01.jpg
Ιδιαίτερα αισθητή η δόνηση στην Ταϊπέι – Υπολογίζεται στα 6 Ρίχτερ – Ακινητοποιήθηκαν τρένα και σταμάτησε η ζωή της πόλης >>>

 

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ταϊβάν και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα Ταϊπέι.

taiwan_earthquake_01Η δόνηση σημειώθηκε στις 10:03 τοπική ώρα (04:03 ώρα Ελλάδας) και είχε μέγεθος 6,0 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 48 χιλιόμετρα ανατολικά της περιοχής Νάντου, σε βάθος 20,7 χιλιομέτρων.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊβάν ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και μια γυναίκα σοβαρότερα όταν έπεσε πάνω της τμήμα της οροφής του σπιτιού της.

Από τον σεισμό προκλήθηκε επίσης πυρκαγιά.

Η κυκλοφορία του μετρό στην Ταϊπέι διακόπηκε και όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας της χώρας ακινητοποιήθηκαν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του σιδηροδρομικού δικτύου.

Στην κομητεία Νάντου σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1999 σεισμός 7,6 βαθμών που κόστισε τη ζωή σε 2.400 ανθρώπους. Πρόκειται για την χειρότερη φυσική καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία της νησιωτικής χώρας.

Η Ταϊβάν βρίσκεται στην ένωση δύο τεκτονικών πλακών και συχνά πλήττεται από ισχυρούς σεισμούς. Στις αρχές Μαρτίου σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, naftemporiki.gr