Σε ομιλία του σε αντιφασιστική εκδήλωση στην Κοκκινιά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ανοιχτά εκλογές, για να μπορέσει ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει μόνος του το μέλλον του.

Την άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Κοκκινιά στο πλαίσιο του εορτασμού της "μάχης της Κοκκινιάς", λέγοντας πως είναι αναπόφευκτα τα νέα μέτρα, αφού είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό, αντί να υποκύψει σε νέα μέτρα, που θα αυξήσουν την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, τις εκλογές, που θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα. 
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη διακήρυξη του πρωθυπουργού περί ευρωπαϊκής υφαλοκρηπίδας και ευρωπαϊκού ορυκτού πλούτου. "Οι πόροι της χώρας δεν ανήκουν στους δανειστές, αλλά στον ελληνικό λαό".
Απηύθυνε έκκληση στις δυνάμεις της Αριστεράς για κοινή δράση με στόχο τη νίκη στις εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης της αριστεράς, κοινωνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.Ταυτόχρονα, η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού και των συγκυβερνώντων κομμάτων ήταν οξύτατη, ενώ έκανε πολλές αναφορές προσωπικά στον κ. Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε για ακροδεξιά πολιτική και για ντε φάκτο αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής.
«Αν δεν είναι τώρα η ώρα της κοινής δράσης πότε είναι;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας απευθύνοντας την έκκληση για κοινή δράση προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, εκφράζοντας την ανησυχία του για την τροπή που παίρνει η οικονομική κατάσταση της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ή θα τελειώσουμε με το Μνημόνιο ή θα μας τελειώσει». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας είπε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή του για επαναφορά των κατώτατων μισθών και συντάξεων στα προ Μνημονίου επίπεδα, καθώς όπως τόνισε τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία προϋπόθεση για να επανεκκινηθεί η οικονομία της χώρας.
Μάλιστα επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά για μια ακροδεξιά πολιτική, που ξεπλένει τους φασίστες», τονίζοντας την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών, την πολιτική για την ιθαγένεια, την εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Ευελπίδων, την παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων για τους μετανάστες, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δίνει την εικόνα μιας χώρας που δεν σέβεται τους θεσμούς της ΕΕ. Υπάρχει μια ακροδεξιά ομάδα πίσω από τον πρωθυπουργό, που κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ σαν "δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι" τον ακολουθούν.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στον Ούγκο Τσάβες. Ο ίδιος ήταν παρών στην κηδεία του ηγέτη της Βενεζουέλας και στη μεγάλη λαϊκή συμμετοχή. Μάλιστα ενοχλήθηκε από την απουσία δυτικών ηγετών, που θεωρούσαν τον Τσάβες σαν δικτάτορα, παρόλο, που κέρδισε τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.