zarianopoulos_01.jpg
Στο 1,5 εκ. υπολογίζει τους ανέργους στη χώρα ο γ.γ. του ΕΚΘ – Πού οφείλεται η αυξημένη ανεργία της Θεσσαλονίκης >>>

 

Σε επίπεδα πάνω από τον ελληνικό μέσο όρο κινείται η ανεργία στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριαννόπουλο, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Όπως είπε, η Θεσσαλονίκη είχε το θλιβερό προνόμιο να δει σειρά επιχειρήσεων να μεταφέρονται σε γειτονικές βαλκανικές χώρες –«και μάλιστα να επιδοτούνται γι αυτό», κάτι που εκτόξευσε την ανεργία στα ύψη. Υπολόγισε τους ανέργους στη χώρα σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο, δικαιολογώντας τη διαφορά από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που κάνουν λόγο για 1.300.000 κατοίκους στο ότι σε αυτόν τον αριθμό δεν υπολογίζονται όσοι εργάζονται έστω και για μία ώρα τη βδομάδα.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ, τόνισε πως «δε χρειάζεται ένα καλύτερο μνημόνιο, αλλά σοβαρές αλλαγές» και κάλεσε σε συσπείρωση όλους τους εργαζόμενους. Στην επισήμανση, πάντως, ότι το ΠΑΜΕ μιλά για «νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος στο συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος» κάτι που δεν ευνοεί την εμφάνιση αρραγούς συνδικαλιστικού μετώπου, απάντησε ότι «την ενότητα που κάνει πράξη τα μνημόνια δεν τη θέλουμε».

Όσον αφορά την ενέργεια εργαζόμενων στην γαλακτοβιομηχανία «Κολιός» να στραφούν, με ανακοίνωσή τους, κατά του ΠΑΜΕ, για την παρέμβασή του στο θέμα της καταβολής δεδουλευμένων, είπε πως ουσιαστικά επρόκειτο για ανακοίνωση της εργοδοσίας που έγραψε ο ίδιος ο επιχειρηματίας.