aeras_01.jpg

Ο αίθριος καιρός και οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν, σήμερα, ως το απόγευμα >>>

Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι σαρώνουν, από χθες το απόγευμα –και συνεχίζουν σήμερα- όλη τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο ίδιος καιρός θα συνεχιστεί ως αύριο τα ξημερώματα, με τους ανέμους, πάντως, να εξασθενούν σταδιακά από το μεσημέρι κι έπειτα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 7 με 8 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ως και 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά, σε όλη τη χώρα, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Θα υπάρξει, πάντως, σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και στα πελάγη 8 με 9, ενώ τοπικά στα νότια θα φθάσουν ως τα 10 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία βρίσκεται σε πτώση.

Ειδικά στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και θα ΄χουμε βελτίωση το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα έιναι γενικά αίθριος . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 15 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.