Ivry Gitlis.jpg

Ο θρυλικός βιολονίστας Ivry Gitlis παραδίδει Μάστερ Κλας >>>

 

Φόρο τιμής στη μνήμη των Εβραίων μαθητών και αποφοίτων του Σχολείου και των γονιών τους, με την παρουσία του θρυλικού βιολονίστα Ivry Gitlis, αποτίνουν το Γαλλικό Σχολείο, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Ομάδας Διαπολιτισμικού και Διαθρησκευτικού Διαλόγου. Και πραγματοποιούν μια συναυλία και ένα masterclass.

Χθες, δόθηκε συναυλία με τίτλο «Μια προσευχή ... για τη ζωή» στην Καθολική Εκκλησία Θεσσαλονίκης (Φράγκων 19- είσοδος με προαιρετική χρηματική συμμετοχή).

Σήμερα, στις 12:00 – 12:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα αποταθεί φόρος τιμής στη μνήμη των Εβραίων μαθητών και αποφοίτων του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης το 1943 και 1944.

Από τις 12.30 έως τις 13.30 θα γίνει υποδοχή του μαέστρου Ivry Gitlis και χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους, παρουσίαση της ζωής και του έργου του.

Και από τις 14.00 έως τις 17.00 θα γίνει το Master-class του μαέστρου με σπουδαστές των ωδείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και Αθήνα. Εγγραφή απαραίτητη για συμμετοχή.

Πληροφορίες για την εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης- εγγραφές master-class : Angela Ma. Arbeláez, 2130244949 και 6945312934, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση :angelahellaspress@hotmail.com.