karnavali_volvi_01

Αποκριάτικο γλέντι με τίτλο «Τσικνίζουμε παρέα» διοργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς σήμερα Τσικνοπέμπτη – Με… Ποντιακό άρωμα οι εκδηλώσεις

>>>

 

Στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) από τις 7.30 το βράδυ θα αρχίσει το γλέντι με σουβλάκια, κρασί και λουκούμια, ενώ στην εξέδρα που έχει ήδη στηθεί, θα αναβιώσουν παραδοσιακά έθιμα, όπως οι Φανοί, το Γαϊτανάκι, οι Γενίτσαροι και Μπούλες, αλλά και το έθιμο της Καμήλας και του Χάσκα (παιδικό παιχνίδι).

Τα παραδοσιακά συγκροτήματα του Αλέκου Ζώρα και του Δρόσου Κουτσοκώστα φιλοδοξούν να ξεσηκώσουν όλους όσους θα παραβρεθούν και να τους παρασύρουν στο χορό και το τραγούδι.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν επίσης πολλοί τοπικοί Σύλλογοι, όπως η Αδελφότητα Κρωμναίων, η ΄Ενωση Σμυρναίων –Μικρασιατών Βορείου Ελλάδος, ο Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας», ο Χορευτικός ΄Ομιλος Καλαμαριάς «Βορεάδες», ο Σύλλογος Κουριωτών «Ο Ταξιάρχης», ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κρήνης «Η Μπομπουλίνα», ο Προοδευτικός Σύλλογος Αρετσούς – Δέρκων, καθώς και ο Χορευτικός ΄Ομιλος Θεσσαλονίκης.

Παρόμοια γλέντι θα αρχίσει την ίδια ώρα και στο πάρκο Κηφισιάς με το παραδοσιακό συγκρότημα του Γιώργου Νταβλιάκου και την ποντιακή κομπανία του Κώστα Τσιτσεκίδη. Εδώ συμμετέχουν επίσης ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Ναυάρχος Βότσης», ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Συνοικισμού Βότση «Οι Μίθριοι» καθώς επίσης και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κηφισιάς-Βότση.

Επίσης στη μουσική σκηνή «Παρακάθ'», (περιοχή του Στρατοπέδου Καρατάσου) θα στηθεί ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι με τους καλλιτέχνες, Αχιλλέα Βασιλειάδη, Κώστα Σιαμίδη, Άκη Βασιλειάδη, Στέργιο Ζημπιλιάδη, Στάθη Τσαϊρίδη, Γιώργο Σιαμίδη και Σάββα Φερενίδη.