kinitopoihsh_stavros_xrysos_20130324_03.jpg
Πορεία στις Σκουριές μετά την παρέλαση ετοιμάζουν κάτοικοι της περιοχής – Τι λέει ο δήμαρχος Βόλβης Δ. Γαλαμάτης >>>

 

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, θα πραγματοποιηθούν σήμερα, ανήμερα της εθνικής μας επετείου. Μετά την παρέλαση σε Ιερισσό και Μεγάλη Παναγιά, οι κάτοικοι ετοιμάζονται να ανέβουν και πάλι στο βουνό και να διαδηλώσουν, καθώς η «Ελληνικός Χρυσός» έχει ξεκινήσει την παράνομη υλοτόμηση του δάσους.

Χθες, χιλιάδες κατοίκων από την Ιερισσό, το δήμο Αριστοτέλη και τον Σταυρό Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού στους κεντρικούς δρόμους του Σταυρού.

Το κάλεσμα απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα Στρυμωνικού, του δήμου Βόλβης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Σταυρού και πραγματοποίησαν πορεία, στους κεντρικούς δρόμους.

«Οι διαδηλωτές έστειλαν το μήνυμα της ανάπτυξης γύρω από την αλιεία, τη γεωργία και τον τουρισμό, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Όπως τόνισε, το αναπτυξιακό πρόγραμμα της περιοχής πρέπει να στηριχθεί στην αειφόρο ανάπτυξη και στις ήπιες δράσεις. «Θα πρέπει, όμως, η πολιτεία να μας λύσει τα χέρια, ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του τόπου μας», πρόσθεσε.