Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το Κυπριακό Κοινοβούλιο μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας, που οδεύει προς κλείσιμο σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το Κοινοβούλιο και επιτηρούν το συγκεντρωμένο πλήθος. Νωρίτερα υπήρξε μια μικροένταση, που στη συνέχεια εκτονώθηκε. Πληροφορίες ανέφεραν πως υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας στο άκουσμα ότι η τράπεζα θα "θυσιαστεί" στη θέση των καταθέσεων αντέδρασαν αμέσως.
Ωστόσο όπως αποδεικνύεται το πλήθος αποτελείται από αρκετούς Κύπριους πολίτες, που ανησυχούν για τις εξελίξεις.
Πριν λίγο υπήρξε προσπάθεια από μια ομάδα ατόμων να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στο κοινοβούλιο, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν. Να σημειωθεί ότι έχει δοθεί εντολή στην αστυνομία να μην χρησιμοποιήσει γκλοπ και δακρυγόνα για να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), Λοΐζος Χατζηκωστής, ο οποίος είναι επικεφαλής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Λαϊκή, επέκρινε την κυβέρνηση και τη Βουλή για το ότι μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν είχαν τύχει οποιασδήποτε ενημέρωσης, παρά τις έντονες φήμες και πληροφορίες για το μέλλον της τράπεζας.