dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_01.jpg
Τέσσερα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δικάζονται, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, για διατάραξη συνεδριάσεως δικαστηρίου! >>>

 

Οι τέσσερις δικηγόροι είναι οι Γιώργος Τζαμαδάνης, Αρετή Σκουνάκη, (μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ), Ζήσης Κλεισιάρης και Γιώργος Πάσογλου (οι τρεις πρώτοι μέλη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας, ο τέταρτος πρώην μέλος). Κάθονται στο εδώλιο για διατάραξη συνεδριάσεως δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, στις 20 Μαρτίου 2008 διαμαρτυρήθηκαν προς την έδρα του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, επειδή ο πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε αίτημα αναβολής που είχε υποβάλει συνάδελφός της, ενώ υπήρχε πενθήμερη αποχή των δικηγόρων με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας.

Οι τέσσερις δικηγόροι υποστηρίζουν ότι «πρόκειται για μία ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των δικηγόρων». Μάλιστα το δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει πάρει απόφαση για αποχή την Πέμπτη 14 Μαρτίου από τα δικαστήρια, για να διαμαρτυρηθεί για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των δικηγόρων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. Σκοπός της κινητοποίησης είναι να γίνει μόνο η συγκεκριμένη δίκη και να μπορέσει όλος ο κλάδος να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του στους τέσσερις διωκόμενους δικηγόρους.

Αυτό είναι και το θέμα συνέντευξης Τύπου που θα δοθεί, σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στον 4ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου