fylakes_malandrinou_symplokes_20130317_01.jpg
Άγνωστος ο λόγος της συμπλοκής στο σωφρονιστικό κατάστημα της Αχαΐας – Αποφασισμένος να φθάσει έως τέλους δηλώνει ο Ριζάι >>>

 

Αιματηρή συμπλοκή με δύο τραυματίες σημειώθηκε το μεσημέρι στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλοδαποί κρατούμενοι της τρίτης πτέρυγας των φυλακών συνεπλάκησαν για άγνωστο ακόμη λόγο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Η κινητοποίηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων ήταν άμεση και οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας», όπου και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει επανέλθει η ηρεμία στις φυλακές, αλλά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και η εξωτερική φρουρά των φυλακών βρίσκονται σε επιφυλακή.

Απέτυχε η επέμβαση των ΜΑΤ στο Μαλανδρίνο

Σε εξέλιξη βρίσκονται σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της αστυνομίας και του κακοποιού Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος κρατά από χθες το βράδυ ομήρους στις φυλακές Μαλανδρίνου, ζητώντας να του παραχωρηθεί ένα αυτοκίνητο διαφυγής.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν τρόπο διαφυγής. Τελικά χρησιμοποιήθηκε γερανός και απεγκλωβίστηκαν οι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κακοποιός παραμένει κλεισμένος στο φρουραρχείο, μαζί με δύο συνεργούς του και πέντε ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος που αρχικά κρατείτο, φαίνεται πως τελικά κατάφερε να ξεφύγει.

Σημειώνεται ότι ο Ριζάι δεν έχει οπτική επαφή με τον γύρω χώρο, καθώς το φρουραρχείο, εμβαδού 20 τ.μ., δεν διαθέτει παράθυρο.

Όπως έγινε γνωστό, στόχος του κακοποιού ήταν να προκαλέσει μαζική εξέγερση, ώστε να μπορέσει να δραπετεύσει ευκολότερα. Ο ίδιος υποστηρίζει πως κρατάει χειροβομβίδα και είναι ζωσμένος με εκρηκτικά τύπου C4.

Μαζί του έχει επικοινωνήσει από χθες το βράδυ συνολικά τρεις φορές ο συνήγορός του, Σάκης Κεχαγιόγλου, και μία φορά η σύντροφός του, Σούλα, προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί. Ωστόσο, ο κακοποιός φέρεται αποφασισμένος να φθάσει μέχρι το τέλος.