filakes_1.jpg

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό δύο κρατουμένων που δραπέτευσαν – Συνελήφθη ο τρίτος – Στα χέρια της αστυνομίας και η μητέρα του ενός >>>

 

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δυο κρατουμένων, που απέδρασαν από τα κρατητήρια του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου. Μαζί τους είχε αποδράσει ένας ακόμα κρατούμενος, ο οποίος συνελήφθη

Συνελήφθη επίσης η μητέρα ενός από τους δραπέτες, κατηγορούμενη για συνέργεια σε απόδραση, επειδή, όπως προέκυψε χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου του παρέδωσε μία λίμα, την οποία χρησιμοποίησαν για να κόψουν τα κάγκελα.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ένας Ανθυπαστυνόμος και ένας Υπαρχιφύλακας και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Οι τρεις τους συνελήφθησαν για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια. Από αυτούς δυο εκτελούσαν υπηρεσία αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων, αντίστοιχα, χθες το απόγευμα και ο τρίτος καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας κατά τη νυχτερινή βάρδια.

Η απόδραση έγινε σήμερα νωρίς το πρωί. Οι τρεις κρατούνταν στα κρατητήρια του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου. Οι δράστες, ένας 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος κρατείτο για επαναμεταγωγή στον ανακριτή Αγρινίου και ένας 29χρονος Αλβανός, ποινική υπόθεση του όποιου θα εκδικάζονταν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο, μαζί με έναν 30χρονο ημεδαπό, ο οποίος κρατείτο για ποινικές αποφάσεις, έκοψαν τα κάγκελα και δραπέτευσαν. Λίγες ώρες μετά την απόδραση ο 30χρονος παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Οι τρεις κρατούμενοι, χρησιμοποιώντας τη μεταλλική λίμα που πήραν από την 49χρονη μητέρα του 22χρονου, έκοψαν τους τέσσερις πύρους συγκράτησης του εσωτερικού πλέγματος και ένα πύρο του εξωτερικού προστατευτικού κιγκλιδώματος του παραθύρου, βγήκαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπου πήδησαν από την περίφραξη και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για έναν Αστυνόμο Α΄, διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, έναν Ανθυπαστυνόμο, αξιωματικό υπηρεσίας της νυχτερινής βάρδιας και έναν υπαρχιφύλακα, που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού κρατητηρίων.