kairos_aithrios_01.jpg
Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα, ειδικά στη Θεσσαλονίκη – Βροχές κατά περιοχές, αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας >>>

 

Τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και άνοδο της θερμοκρασίας αναμένει, σήμερα, για όλη τη χώρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και δεν αποκλείεται να (ξανα)δούμε το φαινόμενο της “κόκκινης βροχής”, ή “λασποβροχής”.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη οι μετεωρολόγοι αναμένουν λίγες νεφώσεις που, κατά τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες κατά περιοχές, ενώ η νέφωση σε κάποια σημεία θα είναι χαμηλή και θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες και περιορισμένη ορατότητα κατά περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με σποραδικές τοπικές βροχές και, κατά τόπους, καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις περιοχές της Ηπείρου από 2 ως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που, τις πρωινές ώρες θα είναι, κατά τόπους, αυξημένες, με περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις και νότιοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά και γρήγορη βελτίωση.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 5 με 6 και –τοπικά- 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 – 18 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που το πρωί θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 14 βαθμούς Κελσίου.