Χάθηκε ο έλεγχος στη Συρία. Ο Άσαντ κατηγορεί τους αντάρτες για χρήση χημικού όπλου, σκορπώντας το θάνατο.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων κατηγόρησε σήμερα τους αντάρτες ότι έκαναν χρήση χημικού όπλου εξαπολύοντας επίθεση στο Χαλέπι, κατά την οποία σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι.
«Τρομοκράτες εκτόξευσαν πύραυλο που περιείχε χημικές ουσίες στην περιοχή Χαν αλ-Ασάλ της επαρχίας Χαλέπι, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους πολίτες», υποστήριξε το Sana.
Είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ διατυπώνει την κατηγορία αυτή εναντίον των ανταρτών.
Η διεθνής κοινότητα έχει πολλαπλασιάσει τις προειδοποιήσεις προς τη Δαμασκό ενάντια στη χρήση χημικών όπλων. 
Δυτικοί και ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει φόβους για το ενδεχόμενο να καταλήξουν τα όπλα αυτά στα χέρια ορισμένων ομάδων της αντιπολίτευσης.
Ωστόσο σήμερα ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός αρνήθηκε τις κατηγορίες του καθεστώτος ανταπαντώντας πως δεν έχει στην κατοχή του ούτε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς ούτε χημικό όπλο. Παράλληλα κατηγόρησε τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι έπληξε την περιοχή Χαν αλ-Ασάλ με πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, που περιείχε χημικά. Υπάρχουν πολλά θύματα και πολλοί από τους τραυματίες έχουν αναπνευστικά προβλήματα", δήλωσε ο Λουάι Μουκντάντ, εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Αεροπορική επιδρομή στα σύνορα με Λίβανο

Συριακά μαχητικά έπληξαν με τέσσερις ρουκέτες μία ακατοίκητη περιοχή στα σύνορα με τον Λίβανο, ανακοίνωσαν χθες πηγές ασφαλείας, τέσσερις μέρες μετά την προειδοποίηση της Δαμασκού ότι ενδεχομένως να πλήξει τις θέσεις των σύρων ανταρτών που έχουν καταφύγει κατά μήκος των συνόρων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκλήθηκαν θύματα από τα αεροπορικά πλήγματα κοντά στην πόλη Αρσάλ, στην κοιλάδα Μπεκάα. Οι κάτοικοί της, σουνίτες οι περισσότεροι, στηρίζουν τους Σύριους αντάρτες που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από το www.newsbeast.gr