aggeloglou“Εξαπάτησε την Ελληνική Βουλή ο Πάχτας” – Πώς έζησε τη χθεσινή μέρα στην Ιερισσό ο πατέρας Χριστόδουλος >>>

 

«Είναι δυνατό να υποστεί η Ελλάδα τέτοιο διασυρμό; Να αντιμετωπίζονται έτσι οι κάτοικοι της Ιερισσού», ανρωτήθηκε ο πατέρας Χριστόδουλος, ιερωμένος στην περιοχή, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, για όσα έγιναν, χθες, στην Ιερισσό, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών.

Ο πατέρας Χριστόδουλος υποστήριξε ότι «στην περιοχή όλοι διαθέτουν ασυρμάτους για να επικοινωνούν. Ακόμη και στο μοναστήρι μας, ασυρμάτους έχουμε για να συζητούμε, από τους κοιτώνες στο διακόνημα», πρόσθεσε αναφερόμενους στους ασυρμάτους που βρέθηκαν στο σπίτι του ενός από τους τέσσερις συλληφθέντες. Και υπογράμμισε πως ένας από τους συλληφθέντες συνελήφθη για την κυνηγετική του καραμπίνα κι ένας δεύτερος «για ένα σκουριασμένο όπλο, κειμήλιο από τον πατέρα του».

Υπογράμμισε την απόφαση της κυβέρνησης να επανεξετάσει το θέμα της εξόρυξης του χρυσού στη Θράκη και αναρωτήθηκε «για ποιον λόγο δεν γίνεται το ίδιο με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, που και οικολογικά και ιστορικά, η περιοχή είναι σαφώς σημαντικότερη από τη συγκεκριμένη περιοχή της Θράκης. Το Πέραμα δεν έχει τέτοια δασοκάλυψη, ούτε βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής ένα προστατευόμενο μνημείο της σημασίας του Άθω», τόνισε. Και πρόσθεσε πως «το έργο στις Σάππες είναι μικρότερης εμβέλειας από αυτό των Σκουριών».

Χαρακτήρισε, δε, αναξιόπιστο τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, υποστηρίζοντας πως στις 8 Ιανουαρίου 2004, στην Ελληνική Βουλή, ως υφυπουργός «διαβεβαίωνε πως συγεκριμμένος επιχειρηματίας δε συμμετείχε στο μετοχικό σχήμα της ‘Ελληνικός Χρυσός’ και χωρίς ίχνος ντροπής εξαπάτησε τους Έλληνες βουλευτές».

Ποιος είναι ο παπα-Φλέσσας της Ιερισσού

Αν ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου, πνευματικός και εφημέριος του Ι.Γ. Ησυχαστηρίου “Παναγία, η Φοβερή Προστασία” μάθει ότι τον αποκαλούμε παπα-Φλέσσα, θα μας… μαλώσει. Δηλώνει “ενεργός κληρικός κι ενεργός πολίτης”, καθώς δεν είναι ένας απλός, φιλήσυχος  κληρικός. Αντιθέτως είναι ένας μάχιμος ιερωμένος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες. Ο παπάς είναι ιδιαίτερα συμπαθής για την πηγαία ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό του. 

Ο π. Χριστόδουλος, όπως υποστηρίζει δημοσίως σε ομιλίες του, «πρέπει να μπει φυλακή εκείνος που υπέγραψε την παράνομη σύμβαση μεταβίβασης και ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία, πλούτισε τους εργολάβους και ζημίωσε το Δημόσιο». Ο ίδιος μάλιστα, παρομοίωσε τις Σκουριές Χαλκιδικής με τις Θερμοπύλες, φωνάζοντας: «ή ταν ή επι τας».

Όπως υποστηρίζει, η Χαλκιδική είναι ίσως το πιο όμορφο κομμάτι της Ελλάδος, αλλά έχει πέσει θύμα όσων τη λυμαίνονται, λόγω του πλούσιου υπεδάφους της. Ο αρχιμανδρίτης κατηγορεί επίσης και το εγχώριο επιχειρηματικό και πολιτικό κατεστημένο  ότι έφτασαν τη χώρα σε αυτά τα επίπεδα, λέγοντας μάλιστα ότι είναι η πραγματική «τρόικα».