papageorgopoulos_eleni_01.jpg

Η σύζυγος του καταδικασθέντος πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης μιλά στην Ρίαλ Νιουζ: «Ήταν σαν να μας χτύπησε κεραυνός», λέει… >>>

 

Φανερά καταβεβλημένη από τον πόνο και την πίεση των ημερών, η Ελένη Παπαγεωργοπούλου, σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, μοιάζει να ζει έναν εφιάλτη. «Ήταν σαν να μας χτύπησε κεραυνός», λέει, μιλώντας στην Real News, μόλις τρεις ημέρες μετά την καταδίκη του συζύγου της σε ισόβια.
Η Ε. Παπαγεωργοπούλου δηλώνει ξεκάθαρα ότι το δικαστήριο ήθελε να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα για τιμωρία πολιτικών. «Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος», λέει. «Βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση λόγω της ανεργίας, των μειωμένων μισθών και των συντάξεων. Όταν λοιπόν ακούει τέτοια πράγματα και τόσο μεγάλα ποσά, λογικό δεν είναι να εξανίσταται και να αγανακτεί; Δεν τον νοιάζει ποιος είναι ένοχος και ποιος δεν είναι. Θέλει αίμα. Θέλει κάποιος να πληρώσει. Άσχετα αν φταίει ή αν δεν φταίει. Και οι δικαστές αυτό είχαν στο μυαλό τους. Τον θυσίασαν τον Βασίλη. Είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος».
Η ίδια προσθέτει ότι κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. «Δεν περνούσε από το μυαλό κανενός. Ισόβια; Ποιον καταδίκασαν σε ισόβια;» επαναλαμβάνει συνεχώς, αδυνατώντας να το πιστέψει.
Το μόνο που την κρατάει δυνατή είναι η ανάγκη να στηρίξει τον άνθρωπό της. Κάθε φορά που τον επισκέπτεται στη φυλακή, επιστρατεύει το χιούμορ της για να τον εμψυχώσει. Ακόμη και όταν εκείνος της ζήτησε κάποια βιβλία για να περνάει τις ώρες του, εκείνη του πήγε το βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου, «Τα παραμύθια πίσω από τα κάγκελα». Του είπε: «Αυτό είναι το Νο1. Εσύ θα γράψεις το Νο2».
Μαζί με το βιβλίο του πήγε και ένα ραδιοφωνάκι και έναν μικρό φακό για να μην ενοχλεί τους 9 συγκρατούμενούς του, όταν διαβάζει. Το επισκεπτήριο είναι δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή. Τα κενά των υπόλοιπων ημερών τα καλύπτουν με ολιγόλεπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Το σπίτι του ζευγαριού στο Πανόραμα είναι συνεχώς γεμάτο από φίλους και συγγενείς που θέλουν να συμπαρασταθούν στην Ελένη Παπαγεωργοπούλου. Λέει ότι, ενώ πολλοί έχουν επικοινωνήσει για να δηλώσουν τη στήριξή τους προς τον άνδρα της, δεν έχει συμβεί το ίδιο με πολλά μέλη της Ν.Δ. «Τους κατανοώ όμως. Βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ένα στέλεχος της παράταξής τους, είναι στη φυλακή με βαριά ποινή». Ωστόσο, εκφράζει την πικρία της για όσους ευεργετήθηκαν από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τώρα εξαφανίστηκαν.