apth_filosofiki_01Καταγγέλλει ότι, για τρίτη φορά, του πήραν καταστάσεις με παρουσίες – Ζήτησε ακόμη και την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λέει ρεπορτάζ του aggelioforos.gr >>>

 

Επίθεση από φοιτητές καταγγέλλει ότι δέχτηκε ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κεσίσογλου. Όπως λέει, σε ρεπορτάζ του aggelioforos.gr, του άρπαξαν με τη βία τις καταστάσεις με τις παρουσίες στα μαθήματα.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ προτείνει στους φοιτητές, εάν το επιθυμούν, να πριμοδοτείται ο τελικός βαθμός τους στο μάθημα «Ανόργανη Χημεία ΙΙΙ» με μία μονάδα αν συμπληρώσουν παρουσίες πάνω από 80%. Οι φοιτητές των 5ου και 6ου εξαμήνων, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013, το αποδέχτηκαν σε ποσοστό 95%, όπως υποστηρίζει ο κ. Κεσίσογλου σημειώνοντας πως μια ελάχιστη μειοψηφία φοιτητών, κυρίως άλλων εξαμήνων, που ανήκουν στη φοιτητική παράταξη «ΑΝΑΡΠΑ» θεώρησαν ότι με τη βία θα πρέπει να ακυρώσουν αυτή την επιλογή των συναδέλφων τους φοιτητών.

Μάλιστα, τονίζει ότι παρόμοια επίθεση δέχτηκε άλλες δύο φορές.

«Βρίζοντάς με, σπρώχνοντάς με, γυρίζοντας ανάποδα το χέρι και κάνοντας ληστρική έρευνα στις τσέπες μου προκειμένου να αρπάξουν τις καταστάσεις που συμπλήρωναν οι φοιτητές - επαναλαμβάνω με την ελεύθερη βούλησή τους - προκειμένου να τύχουν πριμοδότησης για την παρουσία τους στο μάθημα. Μέχρι και φρουρούς έβαλαν έξω από το γραφείο μου για να μην επιτρέψουν στους φοιτητές που παρακολούθησαν το μάθημα να μου δώσουν την κατάσταση με τα ονόματά τους», υποστηρίζει ο κ. Κεσίσογλου.

Προσθέτει πως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση εκ μέρους των προϊστάμενων αρχών.

Θυμίζει ότι «το έτος 2011-2012 με τον ίδιο βίαιο τρόπο μου επιτέθηκαν και με κρατούσαν εγκλωβισμένο στα αμφιθέατρο αν δεν τους παρέδιδα τις καταστάσεις με τα ονόματα των φοιτητών. Σε όλες τις προσπάθειες που έκανα να βγω από το αμφιθέατρο με έσπρωχναν βιαίως με κίνδυνο να πέσω και να χτυπήσω στα σκαλοπάτια του αμφιθεάτρου. Μετά από παρέμβαση φοιτητών οι οποίοι δημιούργησαν διάδρομο με τα σώματά τους κατόρθωσα να διαφύγω», τονίζει ο κ. Κεσίσογλου υπογραμμίζοντας πως το ίδιο συνέβη και φέτος.

«Έκανα ψηφοφορία και παρακάλεσα να δηλώσουν και εγγράφως, αν επιθυμούν, την παρουσία τους», επισημαίνει ο καθηγητής του ΑΠΘ τονίζοντας πως στο επόμενο μάθημα με προπηλακισμούς και βίαιο τρόπο του άρπαξαν από τα χέρια τις καταστάσεις που δίνει στους φοιτητές για να δηλώσουν την παρουσία τους.

«Η μη παρουσία στις παραδόσεις του μαθήματος ουδεμία επίπτωση έχει στη βαθμολόγηση του γραπτού και όλοι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στο γραπτό τους αν αισθάνονται ότι αυτό δεν έχει βαθμολογηθεί σωστά», υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Επιστολή για το θέμα έστειλε ο κ. Κεσίσογλου πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ζητώντας να παρέμβει στα μέλη της νεολαίας του κόμματος. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταξη που αναφέρει ο κ. Κεσίσογλου στην επιστολή του δεν πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς δήλωσαν στο «αgelioforos.gr» ότι κάποιοι «επιχειρούν να χτυπήσουν το μαχητικό φοιτητικό κίνημα εξαπολύοντας επιθέσεις πριν από τις φοιτητικές εκλογές του Απρίλη».