ERGATIKO_katalipsi_1.jpg
Εκδήλωση για να αναπτύξει τα επιχειρήματά του, με αριθμούς και σενάρια >>>

 

Η κυβέρνηση μπορεί να προχωρά τις ιδιωτικοποιήσεις, με εντολές της Τρόικας, όμως, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προσπαθεί, με επιχειρήματα, να αποδείξει πως η ιδιωτικοποίηση δεν είναι το καλύτερο μέλλον για τις επιχειρήσεις που πρόκειται να δοθούν σε “επενδυτές”.

Γι αυτό, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και οι Εκπρόσωποι των Σωματείων που βρίσκονται στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων (ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΕΒΖ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ) πραγματοποιούν ανοιχτή σύσκεψη και συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Ιδιωτικοποιήσεις: Η πραγματικότητα πίσω από τους αριθμούς και τα σενάρια».

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους έχουν εκφράσει, εδώ και καιρό, την αντίθεσή τους στον τρόπο που θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, με επιχειρήματα, κυρίως, κοινωνικά. Στην εκδήλωση, που θα  γίνε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Κ.Θ. (Αριστοτέλους 32, 7ος όροφος) στις 10 το πρωί, θα γίνει μια προσπάθεια να αναπτυχθούν οικονομικά επιχειρήματα, με τα οποία να αποδεικνύεται πως αυτού του είδους η ιδιωτικοποίηση δεν είναι συμφέρουσα για τη χώρα, αλλά και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις.