Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον real fm και στο Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε πως δεν μπορούν να παρθούν νέα μέτρα, ενώ υποστήριξε πως η κυβέρνηση πρέπει να γίνει αποτελεσματική.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις τόνισε πως η Τρόικα έχει διαπιστώσει πως δεν μπορούν να ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, αφού τα περιθώρια του Ελληνικού λαού έχουν στενέψει.
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος προέταξε το συντονισμό των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης απέναντι στους δανειστές. 
"Πρέπει να συνεννοηθούμε με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουβέλη, σήμερα-αύριο, ποιος θα είναι ο χειρισμός μας γιατί πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία και βλέπω μία τρόικα η οποία είναι πιο συνεσταλμένη και πιο προσεκτική γιατί καταλαβαίνει, μετά τα όσα συμβαίνουν και σε άλλες χώρες, ότι οι κοινωνίες έχουν φτάσει σε ένα ανυπέρβλητο όριο και δεν μπορεί να πιεστούν άλλο. Και η Ελλάδα έχει υποβληθεί στις μεγαλύτερες θυσίες από όλες τις χώρες που είναι σε πρόγραμμα. Άρα αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε στον μεγαλύτερο βαθμό", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. 
O κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε λανθασμένη τη στάση της Τρόικα απέναντι σε μέτρα "ανακούφισης" και ελάφρυνσης των πολιτών, αφού τόνισε πως κάτι τέτοιο θα αύξανε τα έσοδα. "Το μεγαλύτερο τεχνικό λάθος που κάνει τώρα η τρόικα είναι ότι δεν επιτρέπει να κάνουμε ρυθμίσεις, φιλικές και ευνοϊκές, για τα χρέη προς τις εφορίες και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Πιστεύω ότι οι ρυθμίσεις των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μας βοηθήσουν να έχουμε μεγαλύτερα έσοδα και μεγαλύτερη επιτυχία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και είναι λάθος και για την οικονομία, αλλά και για τα δημόσια οικονομικά αυτή η στείρα στάση της τρόικας σε σχέση με τις ρυθμίσεις".
Στο ερώτημα για την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος είπε πως δεν σκοπεύει να χαρίσει τη διακυβέρνηση στη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετέχει και για αυτό το λόγο θα μπει μπροστά. "Εμείς ακολουθούμε μια γραμμή ευθύνης η οποία είναι δεδομένη και η οποία επικυρώθηκε, ουσιαστικά ομόφωνα από το συνέδριο. Και τι λέμε με την κυβέρνηση; Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να είναι μια κυβέρνηση εκτάκτων συνθηκών και μεγάλης αποτελεσματικότητας», και πρόσθεσε: "Αυτή την κυβέρνηση δεν την χαρίζουμε σε κανέναν και ιδίως δεν την χαρίζουμε στη ΝΔ. Δεν μπορεί να είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι μια κυβέρνηση η οποία ακολουθεί μια στρατηγική την οποία την ξεκινήσαμε μόνοι μας με μεγάλο κόστος και ήρθαν μετά οι άλλοι και συστρατεύθηκαν στην στρατηγική αυτή. Άρα εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταθεί η χώρα, για να σταθούν οι πολίτες όρθιοι, να μην υποστούν άλλες θυσίες, να αποκτήσουν προοπτική. Λοιπόν θα μπούμε μπροστά".
Και ξεκαθάρισε ότι καμία πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει εξάρτηση ούτε από τη ΝΔ ούτε από τη ΔΗΜΑΡ. "Δεν πρόκειται να εξαρτήσουμε καμία πρωτοβουλία μας και καμία πράξη ευθύνης από άλλους. Άρα δεν θα εξαρτήσουμε ούτε τη στάση μας σε σχέση, με την κυβέρνηση, από τη ΔΗΜΑΡ".
Αναφέρθηκε μάλιστα και στη θερμή υποδοχή, που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τέτοιες ενέργειες βλάπτουν την παράταξη. "Όταν στέλνουμε εικόνες και μηνύματα που δείχνουν έλλειψη επίγνωσης βλάπτουμε την παράταξη".

ΠΗΓΗ: www.real.gr