Ôá ãñáöåßá ôïõ ÐÁÓÏÊ ïðïõ ðñãáìáôïðïéÞèçêå ç óõíåäñßáóç ôïõ ðïëéôéêïý óõìâïõëßïõ ôïõ êüììáôïò, ÐÝìðôç 29 Áðñéëßïõ 2010.

“To ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατό να συνεχίσει όπως είναι. Δεν μπορούμε να φανταζόμαστε ότι φθαρμένα στελέχη μπορούν να φέρουν κάτι νέο στην πολιτική”. >>>

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, Δημήτρης Μάρδας, που είναι ένας από τους ομιλητές στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μάρδας, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, υπογράμμισε πως «μέρος της ευθύνης της κατάντιας της χώρας ανήκει και στο ΠΑΣΟΚ και, συγκεκριμένα, σε αυτούς που το κυβέρνησαν μετά το ’90». Πρότεινε, μάλιστα, πως «καλό θα ήταν, στο πλαίσιο της αυτογνωσίας, να πάρουν πολιτική σύνταξη»!

Ο κ. Μάρδας, που θα μιλήσει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Πηγή της πολιτικής : Ο άνθρωπος», αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων, στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παραμείνει σε αυτήν, αναρωτήθηκε: «Πώς να αλλάξει ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ; Θα διαφωνήσει με το τέταρτο μνημόνιο ενώ υπέγραψε τα άλλα τρία»;

Στην ερώτηση αν υπάρχουν άλλες πολιτικές και προοπτικές, υποστηρίζει πως «προοπτικές υπάρχουν έξω από τα μνημόνια». Και προτείνει να χτυπηθεί το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο και να εφαρμοστεί φαστ τρακ για όλες τις επιχειρήσεις, για να ανακουφιστούν μισθωτοί και συνταξιούχοι από τα βαριά φορολογικά μέτρα.