koroneia_01.jpg
“Μας λύνουν τα χέρια” λέει ο δήμαρχος Βόλβης – “Γέμισε προγράμματα η λίμνη” αντιτείνει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης – “Τόσα λεφτά τζάμπα” προσθέτει βουλευτίνα >>>

 

Με ανάμικτα συναισθήματα έγινε δεκτή η πρόσφατη υπουργική απόφαση να δοθεί η χρήση της λίμνης Κορώνειας και των Μακεδονικών Τεμπών, σε ήπιες χρήσεις, από τους συμμετέχοντες σε ημερίδα για το σχέδιο διαχείρισης του εθνικού πάρκου.

Την απόφαση για να δοθεί η λίμνη σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες και η περιοχή της Ρεντίνας σε παράλληλες ήπιες δραστηριότητες αειφόρου ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.

«Μας λύνονται τα χέρια», σχολίασε ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Αντίθετα, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης, Θεμιστοκλής Κουϊμτζής, σχολίασε πως στα τόσα χρόνια που ασχολείται με την Κορώνεια «η λίμνη γέμισε προγράμματα ανάπτυξης. Σε λίγο στα νερά της θα βρίσκουμε προγράμματα, αλλά όχι ψάρια», πρόσθεσε.

Η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Μάρκου, από την πλευρά της, ζήτησε «να δούμε την ουσιαστική πλευρά, αφού για τις λίμνες ‘έπεσαν’ εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν έγινε ουσιαστικό έργο».

Την ημερίδα οργάνωσαν, στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, ο δήμος Βόλβης κι ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης.