water woman.jpg
Τι αναμένεται να πουν, σήμερα, επιστήμονες αλλά και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού >>>

 

Οι υδατικοί πόροι κι η αποτελεσματική διαχείρισή τους είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΕΥΑΘ σήμερα, Παρασκευή, 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στις 6 μμ στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ.

Στο τραπέζι του πάνελ θα καθίσουν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ., Νίκος Παπαδάκης, ο Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, πολιτικός μηχανικός - συντονιστής του Συμβουλίου Περιβάλλοντος ΑΠΘ, ο Σωκράτης Φάμελλος, χημικός μηχανικός - αντιδήμαρχος Θέρμης, κι ο Αθανάσιος Σουπίλας, χημικός - διευθυντής Ανάπτυξης της ΕΥΑΘ ΑΕ.

«Από τους “πολέμους για το νερό” είναι καιρός να περάσουμε στη συνεννόηση για το νερό», θα επισημάνει στην ομιλία του ο κ. Παπαδάκης.

Ο Κ. Κατσιφαράκης στην ομιλία του με τίτλο «Άριστον μεν ύδωρ» θα κάνει μια σύντομη αναφορά στις κύριες παραμέτρους του προβλήματος διαχείρισης των υδατικών πόρων και στη συνέχεια θα μιλήσει για τη φύση των φορέων διαχείρισής τους στις αστικές περιοχές.

Η «Ολοκληρωμένη διαχείριση υδατικών πόρων. Από την οδηγία 2000/60 στη διαχείριση υδρολογικών λεκανών» είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο Σ. Φάμελλος.

Ο κ. Σουπίλας, τέλος, θα μιλήσει με θέμα «Διαχείριση και αξιοποίηση υδατικών πόρων από την ΕΥΑΘ Α.Ε. Ενέργειες και προοπτικές».

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στο πλαίσιο του εορτασμού του Διεθνούς Έτους Συνεργασίας για το Νερό, είναι επίσης αφιερωμένη στο θέμα της συνέργειας με σκοπό την ανάληψη δράσεων και την προώθηση καινοτόμων λύσεων στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων διεθνώς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ (Αγ. Δημητρίου 159Α).