Το ΑΠΘ γιορτάζει την πρώτη μέρα της άνοιξης! – Μήνυμα ότι τα δάση χρειάζονται φροντίδα από όλους

>>>

 

Γλαστράκια με φυτά θα μοιράσει η Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., σήμερα Πέμπτη, δηλαδή την πρώτη ημέρα της άνοιξης, η οποία εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FΑΟ).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, η Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. σε μια σειρά εκδηλώσεων που συνδιοργανώνει, με θέμα «Ο διαχρονικός ρόλος των δασών στην κοινωνία, στην οικονομία και στο περιβάλλον», θα προχωρήσει σε:

• Διανομή δασικών φυταρίων στο κοινό της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους και στην Καμάρα, αύριο, 10.00-12.00

• Κεντρική ομιλία που διοργανώνεται στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. επίσης αύριο στις 18.00, με θέμα «Αρχαία δρυς: Ιερά και πολύτιμος», με ομιλητή τον καθηγητή της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., Αχιλλέα Γερασιμίδη.

• Διανομή δασικών φυταρίων στο τέλος της κεντρικής ομιλίας

• Δενδροφύτευση στο Τριάδι του δήμου Θέρμης την Παρασκευή στις 10:30, από καθηγητές και φοιτητές σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες (Δ/νση Αναδασώσεων, Δασαρχείο) της Θεσσαλονίκης και το δήμο Θέρμης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ., το YΠEKA - Ειδική Γραμματεία Δασών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας–Θράκης, την Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ»–Γενική Δ/νση Έρευνας–Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας–Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας.

Το μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων από το ΑΠΘ είναι ότι: «Τα δάση χρειάζονται από την Πολιτεία και τον καθένα από όλους εμάς φροντίδα, προστασία και αειφορική διαχείριση για να δώσουν στη συνέχεια ως ανταμοιβή σε μας και στις επερχόμενες γενιές ένα υγιεινό περιβάλλον και ανεκτίμητα αγαθά και υπηρεσίες».