Σύνθημα: «Φέτος δε σβήνουμε απλώς τα φώτα, προκαλούμε τον κόσμο για μια καλύτερη ζωή» >>>

 

Ενεργή συμμετοχή στην «Ώρα της Γης» θα έχει και ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη. Υλοποιώντας το σύνθημα της WWF «Φέτος δε σβήνουμε απλώς τα φώτα, προκαλούμε τον κόσμο για μια καλύτερη ζωή», ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν στην παγκόσμια αυτή κινητοποίηση για το περιβάλλον, που θα κορυφωθεί το ερχόμενο Σάββατο, 23 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ.

Στο πλαίσιο της φετινής πρωτοβουλίας ο δήμος προσκαλεί τους πολίτες να φυτέψουν ένα φυτό στην αυλή ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, δίνοντας περισσότερο χρώμα στο περιβάλλον που ζούνε. Όσοι πολίτες πάρουν μέρος σε αυτήν την κινητοποίηση και συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ειδική φόρμα που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του δήμου (http://www.pilea-hortiatis.gr/web/guest/earthhour2013subform), ο δήμος θα αναλάβει να φυτέψει με τη σειρά του ένα φυτό στη γειτονιά του κάθε εθελοντή.

Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, ο δήμος μας θα διοργανώσει επίσης εθελοντική δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη με πρωταγωνιστές της δράσης τους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι θα φυτέψουν δένδρα και θα ομορφύνουν τον περιβάλλοντα χώρο.

Τέλος, το Σάββατο 23 Μαρτίου και για μια ώρα (από τις 8:30 μέχρι τις 9:30 το βράδυ) θα σβήσουν όλα τα φώτα στα δημοτικά μας κτίρια, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας για ένα καλύτερο περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.