katidis_fasistas_20130316_03.jpg

Δεν είδαν καλά όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα, είτε από το ΟΑΚΑ, είτε από το συνδρομητικό – Τι έγραψε στο Tweeter ο παίκτης της ΑΕΚ >>>

 

Δεν είδαν καλά όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα, είτε από το ΟΑΚΑ, είτε από το συνδρομητικό! Τους… φάνηκε ότι ο Κατίδης έβγαλε την φανέλα, την ανέμισε στον αέρα και, στη συνέχεια, χαιρέτισε φασιστικά. Στην πραγματικότητα, ο Κατίδης έκανε… κολοτούμπα, όπως το καθιέρωσαν οι Αφρικάνοι ποδοσφαιριστές…

Δείτε τι έγραψε στο λογαριασμό του στο tweeter ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ:

katidis_fasistas_20130316_02.jpg

Αν αυτό δεν είναι… κυβίσθηση, τότε τι είναι; Βλέπετε, με το που έκανε την (μ)χειρονομία ο Κατίδης, οι άνθρωποι της ΑΕΚ (όσοι είχαν μυαλό και δεν πανηγύριζαν τρελά για το γκολ που έβγαζε την “Ένωση” από τη δύσκολη θέση) έσπευσαν να του κατεβάσουν το χέρι. Φαίνεται στις φωτογραφίες.

KATIDISNAZI3_533_355_h_633_451.jpg
Κάποιος του ψιθύρισε κάτι στο αυτί και, είναι σίγουρο, πως στα αποδυτήρια έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων για να μην αποδοθεί στον παίκτη αυτό που, αναμφισβήτητα, έγινε και τιμωρηθεί με τέσσερις αγωνιστικές (περίπτωση Σαλπιγγίδη –εκτός κι αν η Σούπα Λίγκα κρίνει ότι μια μούτζα είναι πολύ πιο σοβαρό παράπτωμα από το να δηλώνεις περηφάνια επειδή είσαι φιλοναζιστής).

Τι δήλωσε ο Κατίδης

Η δήλωση του παίκτη μετά το παιχνίδι, δείχνει την αμηχανία του: «Πανηγύρισα με αυτό τον τρόπο γιατί ήθελα να μας βοηθήσει περισσότερο ο κόσμος. Για μένα δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Ήταν ένας πανηγυρισμός και το έκανα για να γιορτάσει πιο έντονα ο κόσμος μαζί μας. Είχα ανάγκη ένα γκολ. Το ήθελα πολύ γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν στα τελευταία ματς δεν με βοηθάνε». Στη συνέχεια, είπε ότι θέλησε να αφιερώσει το γκολ «...στο Μιχάλη Παυλή που περνάει μια δύσκολη στιγμή και σε ένα δικό μου πρόσωπο, αλλά δεν θέλω να πω ποιο είναι αυτό». Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν είμαι ρατσιστής», καθώς και ότι «γνωρίζω πολύ καλά σε ποια ομάδα βρίσκομαι».

«Καταλαβαίνω την ένταση που έχω δημιουργήσει. Ζητάω συγγνώμη και θέλω να πω πως ξέρω πού βρίσκομαι και σε ποιον σύλλογο», δήλωσε αργότερα στο ΝοvaΣΠΟΡ FM.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Ανακοίνωση για τον ναζιστικό χαιρετισμό του παίκτη της ΑΕΚ Γιώργου Κατίδη εξέδωσε το ΚΚΕ και τονίζει ότι η συμπεριφορά του προκαλεί όλους τους φιλάθλους και τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η ενέργειά του αυτή «προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού, των αθλητών που και στη χώρα μας πολέμησαν τον ναζισμό, στήθηκαν ακόμη και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα».

«Οι φίλοι της ΑΕΚ, με τις ιστορικές μνήμες της προσφυγιάς και του ξεριζωμού, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι, πρέπει να απομονώσουν και να αποβάλλουν τα φασιστικά παράσιτα που δρουν και χρησιμοποιούν το σάπιο αθλητισμό των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις ομάδες προκειμένου να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ.

Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚ – Βέροια, ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για το ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

«Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο αποκλεισμός του Κατίδη από την ΕΠΟ

Την απόφαση να αποκλείσει ισοβίως τον Γιώργο Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες ανακοίνωσε η ΕΠΟ, για το ναζιστικό χαιρετισμό του παίκτη της ΑΕΚ μετά το γκολ που πέτυχε κατά της Βέροιας.

katidis_fasistas_20130316_01.jpg
Στην ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί, θεωρεί ότι “η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες”.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η ΕΠΟ προέβλεψε ανάλογα φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.