paidiki_xara_VOSPOROU_20130301_01.JPG

Τρείς νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν σήμερα το πρωί για χρήση στους δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής, επισκευής και συντήρησής τους. >>>

Οι παιδικές χαρές που βρίσκονται στην 4η Δημοτική Κοινότητα στις οδούς Βιάνδρου με Αδαμίδου, Βοσπόρου με Αμφίσσης και Δ. Τσέλιου, διαθέτουν Πιστοποιητικό Ποιότητας και Ασφάλειας που εγγυάται ότι πληρούν όλες τις νέες προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές για τη λειτουργία τους χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών.

«Ανεβάσαμε σε 13 το σύνολο τον αριθμό των παιδικών χαρών που έχουν ανακατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές στη λειτουργία, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την αισθητική. Οι υπόλοιπες 15 που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα κατασκευάζονται ήδη και θα παραδοθούν σταδιακά για χρήση εντός του 2013», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης.

paidiki_xara_VIANDROU_20130301_01.JPG

Η παιδική χαρά επί της οδού Βιάνδρου με Αδαμίδου είναι τοποθετημένη μέσα σε έναν ευρύτερο χώρο πρασίνου, με ήδη διαμορφωμένες διελεύσεις πεζών. Τα υπάρχοντα παιχνίδια του ενός χώρου της παιδικής χαράς αντικαταστάθηκαν με νέα ενώ έχει τοποθετηθεί ένα σύνθετο όργανο που αποτελείται από πύργο, δύο τσουλήθρες και μεταλλικό μπαλκονάκι. Το ζωάκι ελατηρίου απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 1,5 χρονών. Στο δεύτερο χώρο της παιδικής χαράς επισκευάσθηκε η τετραπλή κούνια και αντικαταστάθηκαν τα καθίσματα με νέα πιστοποιημένα. Η πέτρινη βρύση κατασκευάσθηκε εκ νέου, όπως επίσης και το δάπεδο που επικαλύπτεται από ελαστικές πλάκες ενώ ο χώρος περιφράχθηκε με νέα μεταλλική περίφραξη.

paidiki_xara_VOSPOROU_20130301_01.JPG

Στην παιδική χαρά επί της οδού Βοσπόρου με Αμφίσσης τα υπάρχοντα παιχνίδια αντικαταστάθηκαν με νέα και το δάπεδο που επικαλύπτεται από ελαστικές πλάκες ξηλώθηκε και επανατοποθετήθηκε. Κατασκευάστηκε νέα βρύση και ανακαινίστηκαν οι χρωματισμοί όλης της περίφραξης που ήταν γεμάτη συνθήματα.

paidiki_xara_TSELIOU_20130301_01.JPG

Στην παιδική χαρά στην οδό Τσέλιου τα υπάρχοντα παιχνίδια επισκευάσθηκαν, απομακρύνθηκε το σπιτάκι της άμμου και τοποθετήθηκε στην θέση του μία ακόμη διθέσια κούνια. Ο χώρος κάτω από την νέα κούνια επιστρώθηκε με πλάκες ασφαλείας. Επίσης, επισκευάσθηκε το κιόσκι και κατασκευάσθηκε νέα βρύση.