Διπλασιάζει τα διυλιστήρια και προχωρά τα έργα βιολογικού καθαρισμού – Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού από την εταιρία στη Θεσσαλονίκη >>>

 

Εκδήλωση με σύνθημα «από τον πόλεμο για το νερό, στη συνεννόηση για το νερό», οργανώνει αυτήν την ώρα (6) στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών, η ΕΥΑΘ Α.Ε.

Στην εκδήλωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α. Ε., Νίκος Παπαδάκης, αναμένεται να αναφερθεί όχι μόννο στη χρήση και τη διαχείριση του νερού, αλλά και στην αξιοποίηση συνεργασιών για το νερό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο κ. Παπαδάκης υπογράμμισε πως το ζητούμενο είναι να υπάρχει άφθονο, καθαρό, υγιεινό νερό σε χαμηλές τιμές για όλους. Πρόσθεσε πως, στα σχέδια της εταιρίας είναι ο διπλασιασμός των διυλιστηρίων νερού, που σταμάτησε λόγω τεχνικού προβλήματος, καθώς στέρεψαν οι πηγές του Ωραιοκάστρου κι έπρεπε να εξυπηρετηθεί η περιοχή. Όπως είπε, στόχος της εταιρίας είναι να δώσει νερό στην ανατολική περιοχή του Θερμαϊκού.

Όσον αφορά την αποχέτευση, σχεδιάζεται και προχωρά ο εξοπλισμός των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού της Βιομηχανικής Περιοχής.

Στην ερώτηση πού θα βρεθούν χρήματα για αυτά τα έργα, τόνισε πως τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα από το ΕΣΠΑ. Για την περίπτωση, δε, της ιδιωτικοποίησης, είπε πως θα πρέπει να επιλέξει η πολιτεία αν θα προσφέρει την υποδομή και θα αφήσει, για τον οποιονδήποτε επενδυτή, μόνον τη διαχείριση, αφού, μόνον τα έργα αποχέτευσης υπολογίζονται στα 70 εκατομμύρια ευρώ κι αν τα επωμιστεί κάποιος ιδιώτης, θα είναι φυσικό επακόλουθο να εκτιναχθεί το κόστος του νερού.