tram_2.jpg

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο μελέτης του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης – Προτείνονται τρία δρομολόγια, συμπληρωματικά του μετρό >>>

Το θέμα του τραμ επανέρχεται –τουλάχιστον στις προθέσεις του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ντόνιας Κανιτσάκη στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Παλαιστή, νέο πρόεδρο του ΣΑΣΘ, «το τραμ είναι το μεγάλο μας στοίχημα και πιστεύουμε πως μπορεί να προχωρήσει. Ως ΣΑΣΘ κάναμε μια πολύ σημαντική προεργασία, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα για το τραμ κι όχι απλώς ιδέες και μακέτες».

Στόχος του ΣΑΣΘ είναι να εκταμιευθούν χρήματα από τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 γι αυτό και το Συμβούλιο συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ecotale», που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2014. Τότε θα πρέπει να έχει επιλεγεί το βέλτιστο σενάριο διέλευσης του τραμ και να έχει εκπονηθεί μελέτη σκοπιμότητας.

Το ΣΑΣΘ προτείνει δίκτυο 24 χιλιομέτρων, που «δεν ανταγωνίζεται το μετρό, ακόμη και στην περίπτωση που υλοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες επεκτάσεις του», αναφέρει ο κ. Παλαιστής. Προτείνονται, δε, τρία δρομολόγια:

1) Πλατεία Ευόσμου – Ανω Τούμπα – Κλινική «Γένεσις» μέσω Τσιμισκή και Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία).

2) Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Ανω Τούμπα – Κλινική «Γένεσις» μέσω Αγίου Δημητρίου και Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία). Το δρομολόγιο αυτό μπορεί να προκριθεί, εφόσον το μετρό αποφασιστεί να επεκταθεί ώς τον Εύοσμο.

3) Πλατεία Ευόσμου – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Νομαρχία (μέσω Β. Ολγας) – Μίκρα.

Το κόστος του τραμ ανά χιλιόμετρο κυμαίνεται μεταξύ 18 και 20 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι να μπορεί να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη το 2017.

Ευχή όλων μας είναι να μην δούμε το έργο να έχει την τύχη της θαλάσσιας συγκοινωνίας…

Δες το ρεπορτάζ του Αγγελιοφόρου με κλικ εδώ.