epeisodia_ierissos_20130307_03.jpg

Υπόμνημα θα καταθέσουν, μέσα στην εβδομάδα οι κάτοικοι της περιοχής – Άλλες οκτώ προσαγωγές σήμερα! >>>

 

Μια ημέρα μετά την πορεία 20.000 ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη, κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, η αστυνομία προχώρησε σε νέες προσαγωγές κατοίκων.

Έγιναν οκτώ προσαγωγές. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώνονται έξω από την αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, όπου κρατούνται οι προσαχθέντες.

Υπόμνημα, για τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στην Ιερισσό, κατά την προσαγωγή υπόπτων για την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο εργοτάξιο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, καταθέτουν, την ερχόμενη Τρίτη, ή Τετάρτη, οι κάτοικοι της περιοχής.

Το υπόμνημα ζήτησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Γιαννάκης, μετά το οπτικοακουστικό υλικό που κατέθεσαν οι κάτοικοι στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή, στο γραφείο του εισαγγελέα, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Στα βίντεο που παραδόθηκαν στον εισαγγελέα και έχουν μαγνητοσκοπήσει κάτοικοι, με τα κινητά τους τηλέφωνα, απεικονίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνοπλοι αστυνομικοί, που ψεκάζουν με χημικά πολίτες ή προσάγουν, με βίαιο τρόπο, υπόπτους για την επίθεση στις Σκουριές.

«Αυτά που έγιναν στην Ιερισσό δεν έχουν προηγούμενο», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο Μανώλης Λαμτζίδης, μέλος του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος των κατοίκων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην εισαγγελία Εφετών. Πρόσθεσε ότι «αστυνομικοί έριχναν στο έδαφος υπόπτους κι έπαιρναν γενετικό υλικό, από το στόμα τους, με μπατονέτες, με τη βία, κάτι που δεν προβλέπεται, για ανθρώπους οι οποίοι δεν κατηγορούνται για κακούργημα».

Όσον αφορά την επίθεση με μολότοφ στο εργοτάξιο των Σκουριών, ο κ. Λαμτζίδης υπογράμμισε πως «ούτε το συντονιστικό των οργανώσεων κατά της επένδυσης, ούτε οι κάτοικοι, καλύπτουν αυτήν την ενέργεια. Αυτό που ζητούν είναι να ασκούνται οι ενέργειες της αστυνομίας μέσα σε νόμιμα πλαίσια».