Μέσω των δικηγόρων τους διεμήνυσαν πως ήδη έχουν καταθέσει στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα
Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αρνούνται να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει τα σχετικά της περίφημης "λίστας Λαγκάρντ".
Σήμερα, μέσω των δικηγόρων τους, έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο και τα μέλη της Προανακριτικής, με την οποία ενημερώνουν ότι δεν θα ανταποκριθούν στο αίτημά τους να καταθέσουν ενώπιόν τους. Όπως τονίζουν οι δικηγόροι στο έγγραφό τους, οι πελάτες τους έχουν κληθεί ως ύποπτοι από τον οικονομικό εισαγγελέα και ήδη έχουν καταθέσει εκεί.
Να σημειωθεί ότι η Προανακριτική της Βουλής προγραμμάτιζε να τους καλέσει εντός της εβδομάδας για να καταθέσουν. Την ίδια στιγμή, σε εκκρεμότητα παραμένει και η διαβίβαση αναλυτικών στοιχείων από το ΣΔΟΕ και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τις κινήσεις των λογαριασμών τους.
Μάλιστα ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχε μια συνομιλία με τον τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά, εφιστώντας την προσοχή του, καθώς τα στοιχεία που εστάλησαν στη Βουλή δεν είναι αξιοποιήσιμα.
Οι νέες εξελίξεις αναγκάζουν την επιτροπή να συνεδριάσει αύριο και να εξετάσει τα δεδομένα, που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και τις περαιτέρω ενέργειές της. Μάλιστα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να εξαντληθούν όλα τα νομικά περιθώρια για να εμφανιστούν οι συγγενείς του πρώην υπουργού οικονομίας ενώπιόν της.