papandreou_600_375_-1520156841_thumb[1]
Από τα email που παρέδωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης προκύπτει πως ο τότε πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί για το θέμα >>>

 

Επισπεύδεται η κλήση προς τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να καταθέσει στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά τη δημοσιοποίηση των email Διώτη-Παπακωνσταντίνου, η κλήση του θεωρείται επιβεβλημένη.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης παρέδωσε στην Επιτροπή την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο ίδιος στις 7 Ιουλίου 2011, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ εκείνος είχε ήδη αποχωρήσει από το οικονομικό επιτελείο με τον ανασχηματισμό και είχε γίνει υπουργός Περιβάλλοντος.
Από την αλληλογραφία, που σημειώνεται ότι γίνεται μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου USB με τη λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη, φέρεται να προκύπτει ότι:

  • Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.
  • Ο κ. Μπίκας φαίνεται, με βάση την ηλεκτρονική αλληλογραφία, να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης.
  • Προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου στην κατάθεσή του είχε πει ότι ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και για την παραλαβή της από τις γαλλικές αρχές και ότι είχε λάβει την εντολή «να προχωρήσει».