peripoliko_04.jpg

Άγνωστη παραμένει η τύχη του ανηλίκου που φέρεται να απήχθη χθες το βράδυ από την οδό Τσελέπη μεταξύ της Τούμπας και της Πυλαίας. >>>

 

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες δύο κουκουλοφόροι άρπαξαν και επιβίβασαν τον ανήλικο παρά τη θέλησή του σε ένα φορτηγάκι μπλε χρώματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη αναφορά από την Αστυνομία για το περιστατικό. Οι αστυνομικοί έλεγχοι έχουν κοπάσει και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για φάρσα που έκανε παρέα νεαρών σε φίλο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr από χθες το βράδυ κανένας γονιός δεν έχει δηλώσει εξαφάνιση ανηλίκου σε κανένα από τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό

Ήταν λίγο πριν τις 23:30 χθες το βράδυ όταν το κέντρο της άμεσης δράσης Θεσσαλονίκης δέχτηκε τηλεφώνημα το οποίο κατήγγειλε ότι δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες έβαλαν στο όχημά τους έναν ανήλικο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Δεκάδες περιπολικά μέσα σε λίγα λεπτά ξεκίνησαν να «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή που πραγματοποιήθηκε το συμβάν. Λίγο αργότερα στήθηκαν τα πρώτα αστυνομικά μπλόκα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και στο κέντρο της πόλης.

Μίση ώρα αργότερα εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν δύο φορτηγάκια μπλε χρώματος. Το πρώτο στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Πολυτεχνείου. Το δεύτερο στην οδό Πραξιτέλους στην Τούμπα. Όπως διαπιστώθηκε κανένα από τα δύο φορτηγά δεν σχετιζόταν με το περιστατικό. Λίγη ώρα αργότερα έγινε έλεγχος σε ένα ακόμη φορτηγάκι στο δρόμο για το χωριό Άγιος Βασίλειος.

Οι αυτόπτες μάρτυρες

Την ώρα που οι κουκουλοφόροι έβαζαν τον ανήλικο στο φορτηγάκι έγιναν αντιληπτοί από δύο άτομα. Ένας οδηγός ταξί και ένας 17χρονος που βρισκόταν τυχαία στο σημείο είδαν το περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Ο 17χρονος κάλεσε αμέσως στην άμεση δράση ενώ ο οδηγός ταξί πρόλαβε και είδε το ένα από τα τρία γράμματα της πινακίδας του μπλε φορτηγού.

Η κατάθεση του 17χρονου

Όπως είπε ο 17χρονος στους αστυνομικούς όλα έγιναν αστραπιαία. Μόλις ο νεαρός αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί άρχισε να τρέχει. Ένας από τους κουκουλοφόρους του φώναξε: «Μη φοβάσαι. Κάνουμε πλάκα». Εκείνος συνέχισε να τρέχει και λίγο αργότερα κάλεσε με το κινητό του την άμεση δράση.


Από το thestival.gr