Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας για τη Φωτεινή Πιπιλή και το Δημήτρη Κυριαζίδη. Τι είπαν οι δύο βουλευτές.

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή και Δημητρίου Κυριαζίδη αποφάσισε η Ολομέλεια κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας επί των σχετικών αιτήσεων της εισαγγελικής Αρχής.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας της κ. Πιπιλή ψήφισαν 187 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 19 βουλευτές, «παρών» δήλωσαν 4 βουλευτές ενώ υπήρξε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Κυριαζίδη ψήφισαν 175 βουλευτές, «όχι» είπαν 33 βουλευτές, «παρών» δήλωσε ένας, ενώ βρέθηκαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια.
Παίρνοντας τον λόγο η κ. Πιπιλή αφού είπε πως «δεν έχει κανένα αυθαίρετο», παρά έχει «διαπομπευθεί από άθλιους με άθλιες πρακτικές» και κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα, ζήτησε την άρση της ασυλίας της. Τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά σε βουλευτή «ακόμη κι αν συκοφαντείται χυδαία από κρατικούς λειτουργούς», αλλά ούτε και να αφήσει απροστάτευτη την αδερφή της, η οποία κατηγορείται από κοινού για αδίκημα που αποδεδειγμένα δεν διαπράχθηκε από καμία.
Ο κ. Κυριαζίδης αναφερόμενος στην υπόθεση που τον αφορά περί ψευδούς καταμήνυσης είπε πως ενώ έχει αθωωθεί, «για λόγους συνδικαλιστικής εμπάθειας και εκδικητικότητας» μηνύθηκε εκ νέου ως ηθικός αυτουργός.
«Είναι πολύ κακό να δικαζόμαστε τρεις φορές. Τη μια φορά κρεμάστηκα στα πρωτοσέλιδα του νομού μου επειδή δήθεν κάτι έκανα. Εκείνο που έκανα ήταν να στείλω τους απατεώνες στο δικαστήριο. Και πάλι αυτό θα έκανα» είπε ο κ. Κυριαζίδης μιλώντας στην Ολομέλεια.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr