Μέχρι τελευταία στιγμή γίνονται αλλαγές στο "Σχέδιο Αθηνά", που μέχρι τώρα έχει προκαλέσει μαζικές αντιδράσεις. Ποιες σχολές ΔΕΝ συγχωνεύονται τελικά.

Δεν θα συγχωνευτούν τα τμήματα των ξένων φιλολογιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως όριζε αρχικά το "Σχέδιο Αθηνά", ενώ δημιουργείται ξεχωριστό τμήμα Ψυχολογίας. Επίσης δεν συγχωνεύονται τα Τμήματα Εργοθεραπείας και Φυσιοθεραπείας των ΤΕΙ.
Οι τρεις σημαντικές αλλαγές αποκαλύπτονται από το Βήμα και όπως φαίνεται έπιασαν τόπο οι αντιδράσεις καθηγητών και φοιτητών και στα δυο Ιδρύματα αλλά και τα θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων που έθεσαν οι εκπρόσωποι τους στον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.
Έτσι λοιπόν ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε συγχώνευση των Τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε ένα νέο, Τμήμα "Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας" με πέντε κατευθύνσεις:
1. Αγγλικής Γλώσσας, 2. Γαλλικής Γλώσσας, 3. Γερμανικής Γλώσσας, 4. Ιταλικής Γλώσσας, 5. Ισπανικής Γλώσσας-  αυτό δεν θα προχωρήσει.
Επίσης αναμένεται να μην απορροφηθεί το τμήμα Ψυχολογίας από το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, αλλά δημιουργείται ένα αυτοτελές τμήμα Ψυχολογίας, που θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο και κύρος και το οποίο όπως είναι γνωστό ήδη έχει υψηλή βάση και μεγάλο ποσοστό αποφοίτων.
Τέλος δεν συγχωνεύονται τα Τμήματα Εργοθεραπείας και Φυσιοθεραπείας των ΤΕΙ όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, αλλά διατηρούν την αυτονομία τους.
Τα Προεδρικά Διατάγματα για την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» ολοκληρώνονται και προωθούνται για δημοσίευση τις επόμενες ημέρες.