Πόρτα εξόδου από το Δημόσιο καλείται να δείξει άμεσα η κυβέρνηση σε 7.000 επίορκους υπαλλήλους σύμφωνα με τις επιταγές των Βρυξελλών, που σε διαφορετική περίπτωση επισείουν την απειλή οριζόντιων απολύσεων και το πάγωμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ύψους 2,8 δισ. ευρώ. >>>

Στοιχεία και συγκεκριμένους αριθμούς που να πείθουν για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας - κινητικότητας και την έξοδο υπαλλήλων από το Δημόσιο ζητούν πλέον επιτακτικά οι Βρυξέλλες, ως πρώτο βήμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

Φωτιά έχουν πάρει σύμφωνα με Τα Νέα οι επιτελείς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναζητούν με τη σειρά τους εναγωνίως τις δεξαμενές για οριστική απομάκρυνση των 7.000 υπαλλήλων, αλλά και των φορέων από τους οποίους θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητα για 25.000 υπαλλήλους.

ο χρονοδιάγραμμα είναι ιδιαίτερα ασφυκτικό και η ελληνική πλευρά έχει μπροστά της λίγες εβδομάδες προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις επί του ζητήματος, και συγκεκριμένα έως τις αρχές Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup. Αυτό κατέστη σαφές τόσο στις Βρυξέλλες, όπου ο Γιάννης Στουρνάρας εκπροσώπησε χθες την Ελλάδα στο Ecofin και είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, όσο και στην Αθήνα, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.