Διαβουλεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση των τεχνικών πτυχών της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με το Eurogroup αρχίζουν αυτή την εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών. >>>


Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι επικεφαλής της Τρόικα Μάρτεν Φέρβεϊ (Κομισιόν), Ισαμπέλ φον Κέπεν Μέρτες (ΕΚΤ) και Ντέλια Βελκουλέσκου αναμένεται να συνεχίσουν τις επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ολοκληρωθεί το κυπριακό μνημόνιο έπειτα από την συμφωνία - πλαίσιο που επιτεύχθηκε τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες. Στις συζητήσεις αναμένεται να τεθεί και το τελικό ποσό του κουρέματος των καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου.

Πληροφορίες από την Καθημερινή της Κύπρου αναφέρουν ότι δν αποκλείεται το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου να φτάσει το 40% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται στο παράρτημα της συμφωνίας του Eurogroup, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης) αναμένεται να εγκρίνει μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου το πακέτο οικονομικής στήριξης της Κύπρου.