astinomikoi_01.jpg
Στην Ελλάδα το πρόγραμμα εξετάσεων από ειδικούς σχετικά με το ποιοι από τους αστυνομικούς είναι ικανοί η όχι για οπλοκατοχή, ξεκίνησε μόλις το 2009 >>>

 

Ακατάλληλος να έχει στην κατοχή του το υπηρεσιακό όπλο, κρίθηκε ένας στους 40 αστυνομικούς έπειτα από σχετικές ψυχολογικές εξετάσεις που έγιναν!

Το σοκαριστικό αυτό συμπέρασμα βγήκε έπειτα από την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος εξετάσεων από την αστυνομία.

Στο εξωτερικό, αντίστοιχοι έλεγχοι γίνονται πολύ τακτικά. Ωστόσο στην Ελλάδα το πρόγραμμα εξετάσεων από ειδικούς σχετικά με το ποιοι από τους αστυνομικούς είναι ικανοί η όχι για οπλοκατοχή, ξεκίνησε μόλις το 2009. Και, μάλιστα, για να γίνει αυτό, έπρεπε πρώτα να σημειωθεί το τραγικό περιστατικό στην Αθήνα με τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου!

Συγκεκριμένα, από το 2009, που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μέχρι και σήμερα, συνολικά 12.000 αστυνομικοί πέρασαν από τις εξειδικευμένες επιστημονικές επιτροπές. Από αυτούς, οι 300 δεν έπεισαν τα μέλη αυτών των επιτροπών για την ικανότητά τους να οπλοφορούν και οι ψυχολόγοι και ψυχίατροι που τους εξέτασαν αποφάνθηκαν πως πρέπει να τους αφαιρεθεί ο υπηρεσιακός οπλισμός.